Fudbal

Ovo je 11 najgorih u Ligi šampiona, među njima Srbin i Hrvat

Ovo je 11 najgorih u Ligi šampiona, među njima Srbin i Hrvat
Foto: Ilustracija | Ovo je 11 najgorih u Ligi šampiona, među njima Srbin i Hrvat

U iščekivanju žrijeba osmine finala, koji je u Nionu zakazan za 17. decembar, GiveMeSport sastavio je popis 11 najgorih igrača grupne faze Lige šampiona.

Andrij Pjatov (Šahtar)

Šahtar (6) je grupu F završio kao trećeplasirani klub ispred Hofenhajma (3) te iza Mančester sitija (13) i Liona (8). Ukrajinski predstavnik u šest utakmica primio je čak 16 pogodaka. Više je primila tek Crvena zvezda (17), a jednak broj golova kao Šahtar primila je i Viktorija Plzenj (16).

S obzirom na broj primljenih pogodaka i klupski renome, Šahtarov vratar Andrij Pjatov svrstan je na listu najgorih igrača grupne faze.

Michalis Bakakis (AEK)

AEK je već i prije početka takmičenja slovio kao autsajder grupe s Bajern Minhenom te Ajaksom i Benfikom. Na koncu, grupu je završio posljednji sa šest poraza i nula bodova uz gol-razliku 2:13.

Najproblematičniji dio AEK-ove obrane bio je desni bok, pa je Michalis Bakakis označen kao glavni krivac i najslabija karika.

Nik Viergever (PSV)

Unatoč takozvanoj "grupi smrti", PSV podbacio je u konkurenciji Barselone te Totenhema i Intera. Iako s prosječne 23,5 godine, očekivalo se kako će mladi PSV ipak osvojiti više od dva boda. Nik Viergever među starijim je igračima, ali nije opravdao svoje iskustvo. Često je djelovao izgubljeno, čak i nedoraslo Ligi šampiona.

Žemerson (Monako)

Brazilac se uklopio u jednu od najgorih evropskih sezona u Monakovoj istoriji. Pet poraza i jedan remi bili su odraz Monakove nemoći. Bio je standardan sve do posljednje utakmice s Borusijom Dortmund koju je proveo među rezervama. Očito je i trener Tieri Anri spoznao istinsku klasu brazilskog stopera koji je višeput kiksao.

Huanfran (Atletiko Madrid)

Razočarenje je i kultni lik Atletikove obrane. Posebno je iznevjerio u porazu protiv Borusije Dortmund u 3. kolu. Bio je jedan od najgorih pojedinaca u istinskom debaklu (0:4). Dovoljno da bude uvršten na listi najgorih.

Isko (Real Madrid)

Isko je, bez sumnje, jedan od najboljih ofenzivnih veznjaka modernog fudbala. Svojom kvalitetom ne spada na "izabranu listu grešnika", ali u četiri utakmice zabilježio je tek jedan pogodak. Premalo za igrača čija otkupna klauzula iznosi 700 miliona evra.

Nemanja Matić (Mančester junajted)

Srbin je protekle sezone djelovao savršeno na poziciji defenzivnog veznjaka. Međutim, njegove su izvedbe u silaznoj putanji. Utakmice protiv Valensije i Jang Bojsa razotkrile su njegove mane zbog kojih je i dospio na neželjeni spisak. Izgubio je snagu koja ga je donedavno krasila.

Paul Pogba (Mančester junajted)

Kampanju Lige šampiona, s kapetanskom trakom, započeo je obećavajuće s dva pogotka i jednom asistencijom protiv Jang Bojsa. U preostalim utakmicama bio je tek sjenka svoje sve upitnije kvalitete. Suprotno očekivanjima, premalo je pridonio.

Ivan Perišić (Inter)

Mančester junajted, piše GiveMeSport, ima sreće što ljetos nije kupio Ivana Perišića. Razlog? I dalje je mamuran od srebra osvojenog na Svjetskom prvenstvu u Rusiji s hrvatskom reprezentacijom. Njegova zastrašujuća brzina i inovacije nepovratno su se zagubile u utakmicama Lige šampiona.

Romelu Lukaku (Mančester junajted)

Katastrofa! Nijedan gol dovoljan je razlog za glavobolje napadača vrijednog 100 miliona evra.

Stiven Bergvijn (PSV)

Utakmice s Totenhamom, Interom i Barselonom potvrdile su kako 21-godišnji Holanđanin još nije sazrio za vrhunski fudbalski nivo. Istina, na njega je stavljen prevelik teret. Ipak, profitirao je jer je sakupio neprocjenjivo iskustvo.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije