Fudbal

PSŽ bolji od Sitija, Šerif pokorio Madrid

PSŽ bolji od Sitija, Šerif pokorio Madrid
Foto: Tanjug/AP | PSŽ bolji od Sitija, Šerif pokorio Madrid

Fudbaleri Pari Sen Žermena savladali su kao domaćini Mančester Siti sa 2:0 u jednom od derbija grupne faze Lige Šampiona.

Prvi pogodak na utakmici postigao je Idrisa Gej u osmoj minuti susreta, da bi konačan rezultat postavio Lionel Mesi u 74. minuti.

Najveće iznenađenje večeri priredio je Šerif iz Tiraspolja odigravši 1:2 sa Realom u Madridu.

Šerif je nakon prvog dijela utakmice imao prednost od 0:1, a strijelac pogotka bio je Žasur Jakšibajev u 25. minuti. Real je do izjednačenja stigao preko Karima Benzeme u 65. minuti iz jedanaesterca, a za veliko slavlje Šerifa u Madridu pobrinuo se Sebastijen Til u 90. minuti.

Milan je u jednoj zanimljivoj utakmici izgubio od Atletiko Madrida a bilo je 1:2. Milan je prvi došao do prednosti u 20. minuti a strijelac je bio  Rafael Leao u 20. minuti. Atletiko Madrid je do izjednjačenja stigao u 84. minuti a gol je postigao Antoan Grizman, dok je pobjedu Atletiko Madridu donio Luis Suarez u 97. minuti iz jedanaesterca. Treba istaći da je Milan od 29. minuta igrao sa igračem manje jer je crveni karton zaradio Frenk Kesi.

Liverpul je kao gost bio ubjedljiv protiv Porta i slavio sa 5:1. Mohamed Salah je prvi zatresao mrežu Porta u 18. minuti, da bi do kraja prvog djela utakmicu prednost udvostručio Sadio Mane u 45. minuti. Do prednosti od tri gola razlike Liverpul je došao u 60. minuti, a svoj drugi pogodak postigao je Mohamed Salah. Mehdi Taremi je u 65. minuti smanjio prednost Liverpula na 3:1. Potom je na scenu stupio Roberto Firmino i sa dva pogotka u 77. i 83. minuti postavio konačan rezultat.

Borusija je u Dortmundu opravdala ulogu favorita i sa minimalnim rezultatom 1:0 savladala Sporting iz Lisabona, a gol odluke postigao je Donjel Malen u 37. minuti.

Vrijednu gostujuću pobjedu ostvario je i Klub Briž u Lajpcigu slavivši sa 2:1. Lajpcig je ipak prvi došao u vođstvo golom Kristofera Nkunkua u 5. minuti, a preokret su režirali Hans Vanaken u 22. minuti i Mats Rids u 41. minuti za velika tri boda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije