Fudbal

Pari Sen Žermen i Bajern večeras za trofej Lige šampiona

Pari Sen Žermen i Bajern večeras za trofej Lige šampiona
Foto: Ilustracija | Pari Sen Žermen i Bajern večeras za trofej Lige šampiona

Sve staje u jedan meč, 90 ili možda nešto više minuta, poslije kojih ćemo znati ko će biti osvajač ovosezonske Lige šampiona. Pari Sen Žermen i Bajern Minhen od 21.00 u Lisabonu igraju veliko finale koje će nam donijeti novog vladara Evrope.

Francuski i njemački klub potvrdili su da su dvije najbolje ekipe i sasvim zasluženo će igrati u finalu Fajnal-ejta u Lisabonu.

Biće to prvo za klub iz prestonice Francuske, a čak 11. za bavarskog giganta, koji je do sada pet puta podizao "ušati pehar".

Oba tima su ubjedljivo odigrala polufinalne utakmice – PSŽ je bio bolji od Lajpciga sa 3:0, dok su Bavarci istim rezultatom eliminisali Lion.

Sa jedne strane Nejmar, Kilijan Mbape i Anhel di Marija, a sa druge Robert Levandovski, Tomas Miler, Alfonso Dejvis, Serž Gnabri. Oba tima imaju istorijsku priliku da osvoje triplu krunu, posle uspjeha na domaćoj sceni – očekuje nas pravi spektakl na stadionu "Luž".

"Poštujemo sve naše protivnike. Svojim igračima dajem informacije o svim rivalima, ofanzivno i defanzivno. Biće veoma teško protiv Bajerna, koji je pobijedio na posljednjih 20 utakmica u svim takmičenjima", rekao je trener "svetaca" Tomas Tuhel.

"Igraju sa velikim intenzitetom i fizički su sjajno pripremljeni. Ali uvek postoji rješenje. Biće teško, to je finale. Moramo da pronađemo pravi balans naše igre, slobode i samopouzdanja. Prostor će biti ključan. Finale je meč kao i svaki drugi, neće biti promjene svega. Modifikovaćemo neke sitne detalje. Biće sjajno finale između dva sjajna tima."

Njegov kolega na drugoj strani Hansi Flik takođe očekuje neizvijestan duel.

"Trudićemo se da igramo što bolje, naš najbolji fudbal i samo ako to uradimo, ako budemo dali 100 odsto, moći ćemo da pobijedimo top ekipu kakva je Pari Sen Žermen", rekao je Flik.

Čovjek koji je preporodio ekipu krajem prošle godine svestan je da ona mora da bude na vrhuncu kako bi parirala šampionu Lige 1.

"Gledali smo sve njihove utakmice i naravno, imaju mnogo kvaliteta. Po tom pogledu su veoma slični Barseloni. Važno je presjeći linije i ne dati im priliku da prebace loptu u naš prostor. Imaju brzinu i top su tim sa nevjerovatnim igračima", kazao je Flik.

Glavni sudija na finalnom meču u Lisabonu biće Danijele Orsato iz Italije, pomagaće mu zemljaci Lorenco Manganeli i Alesandro Đačatini, četvrti sudija je Rumun Ovidiju Hategan, dok će za VAR biti zadužen Italijan Marko Gvida.

Duel Pari Sen Žermena i Bajerna na programu je od 21 sat.

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije