Fudbal

Partizan će uskoro dobiti novog generalnog sponzora iz inostranstva

Partizan će uskoro dobiti novog generalnog sponzora iz inostranstva
Foto: FK Partizan | Partizan će uskoro dobiti novog generalnog sponzora iz inostranstva

Fudbalski klub Partizan mogao bi uskoro da dobije generalnog sponzora iz inostranstva.

Ukoliko sve protekne po planu, Partizan će, uz asistenciju države i angažovanje čelnika kluba uskoro dobiti novog generalnog sponzora i priliku da na godišnjem nivou značajno popuni klupsku kasu, samim tim i olakša funkcionisanje na svim nivoima, saznaje Telegraf. Radi se o inostranoj kompaniji, čije ime se još uvijek drži u tajnosti, ali se može čuti da se radi o partneru iz Kine, koji će sa "crno-bijelima" potpisati trogodišnji sponzorski ugovor, vrijedan između dva i tri miliona evra na godišnjem nivou.

Ovakvu mogućnost je nedavno najavio i ministar finansija Siniša Mali, govoreći o dugovima dva najveća srpska kluba u dva najpolularnija sporta fudbalu i košarci, naglašavajući da je sa predsjednikom države Aleksandrom Vučićem već razgovarao na temu pronalaska višegodišnjeg jakog sponzora fudbalskom klubu Partizan, po uzoru na saradnju Crvene zvezde i Gasproma.

"Pričao sam sa predsednikom Vučićem da država mora da pomogne da nađemo jakog stranog sponzora za Partizan da ga podrži u narednih desetak godina", rekao je tada Mali, iznoseći podatak da je država u proteklom periodu pomogla "crveno-bijele" sa 17.000.000, a "crno-bijele" sa 14.000.000 evra, ali da je upravo zbog generalnog sponzora, ruskog giganta Gasproma, u Zvezdu uloženo još 50.000.000 evra više na pomenutu cifru, što je ipak drastična razlika.

Pomenuti plan o realizaciji sponzora za "crno-bijele" je već "aktiviran" i kako se može čuti iz izvora bliskih Humskoj, prvo se radilo o cifri od 3.000.000 evra godišnje, koliko bi novi sponzor donio Partizanu, ali se potom pojavio "glas" da se ipak radi o 2.000.000 evra i trogodišnjem ugovoru, na kome se već uveliko radi.

U svakom slučaju, uz bolju prodaju igrača, koja je u minula tri prelazna roka bila prilično "tanka", i pomenuti sponzorski ugovor, Partizan bi daleko lakše funkcionisao, ali i lakše "servisirao" obaveze prema državi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije