Fudbal

Partizan dobio ubjedljivim rezultatom

Partizan dobio ubjedljivim rezultatom
Foto: FK Partizan | Partizan dobio ubjedljivim rezultatom

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 2:0 (2:0) u meču 10. kola Linglong Superlige Srbije.

To je prvi trijumf "parnog valjka" u Lučanima poslije tri i po godine, tačnije, od 18. februara 2018. godine.

Partizan je u srijedu imao vrlo buran dan konferencijom za medije Aleksandra Stanojevića na kojoj je bio bjesan zbog odlaganja utakmice Crvene zvezde, a potom i oglašavanjem Sejdube Sume i kritikama na račun upravo trenera Stanojevića.

Zato je ovaj susret protiv Mladosti na tradicionalno nezgodnom gostovanju u Lučanima bio "za mir u kući", makar i privremen.

Jer, crno-bijeli su otišli na pet poena razlike u odnosu na najvećeg rivala koji ima utakmicu manje i nije poznato kada će igrati protiv "zmajeva".

Na Gradskom stadionu u Lučanima dileme, praktično, nije bilo uopšte, pošto je lider šampionata poveo već u trećem minutu.

Tada je Ivan Obradović dobro probio po lijevoj strani, centrirao na drugu stativu, a tamo je Rikardo Gomeš visoko skočio i vratio loptu u prvi ugao matiravši golmana Kostića.

Nastavio je Partizan da napada i u sedmom minutu u dobroj situaciji bio je Kvinsi Menig, a u sljedećem napadu i Nikola Terzić koji je iz poluvoleja sa pet metara šutirao preko gola.

U 21. minutu je Bibars Natho prelijepo centrirao za Gomeša, a on glavom ovog puta gađao pravo u Kostića.

Potom smo imali blago zatišje, sve do 38. minuta kada je Ivan Obradović poslije asistencije upisao i gol na ovom meču.

Poslije kornera sa lijeve strane, Vujačić je šutirao glavom u duelu sa Lekovićem, Kostić je odbranio, ali je odbitak u mrežu smjestio Ivan Obradović za 2:0.

Dominirao je Partizan i u nastavku, pa je u 52. minutu veliku priliku propustio Bibars Natho kada je previše oklijevao i bio izblokiran.

Jedini put kada je Mladost zaprijetila bilo je u 65. minutu kada je Baha tukao sa oko 25 metara lijevom nogom pod samu prečku, ali se istakao rezervni golman Partizana Nemanja Stevanović.

U 69. minutu je Bibars Natho okrznuo spoljni dio stative prilikom šuta sa ivice kaznenog prostora i potom napustio teren.

U 79. minutu je Nemanja Stevanović ponovo morao da reaguje posle udarca Mićovića kroz "šumu nogu" i pokazao budnost što je svakako za pohvalu, budući da u većem dijelu susreta nije imao posla.

Vrijedno je pomena da Stevanović ove sezone nijednom nije primio gol, ako izuzmeno penal seriju protiv Sočija gdje je dva puta vadio loptu iz mreže, ali i odbranio jedan udarac rivalu čime je izrastao u junaka.

Do kraja, u 82. minutu je Nemanja Jović zatresao mrežu Lučanaca, ali je VAR pokazao da je prethodno Rikardo Gomeš bio u nedozvoljenoj poziciji, prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije