Fudbal

Partizan na Kipru, u mislima Zvezda

Partizan na Kipru, u mislima Zvezda
Foto: FK Partizan | Partizan na Kipru, u mislima Zvezda

Fudbaleri Partizana večeras gostiju Anortozisu u prvom meču Grupe B Lige konferencija, a trener Aleksandar Stanojević ističe da će u mislima ekipi biti i vječiti derbi protiv Crvene zvezde koji se igra u nedjelju.

Vicešampiona Srbije očekuje težak zadak na Kipru, iako su mnogi u Srbiji već unaprijed upisali tri boda za "crno-bijele".

"Mi se prema svima ophodimo tako, smatrajući da smo grandiozni. A na Kipru se nije slavilo od šezdeset i neke. Zato ne vidim razlog da budemo baš toliki optimisti, iako smo mi klub koji često igra evropska takmičenja i imamo čemu da se nadamo. Istorija nas uči da respekt mora da postoji", rekao je Stanojević i priznao da će bar u jednom dijelu "crno-bijeli" misliti i na predstojeći vječiti derbi sa Crvenom zvezdom, u nedjelju u Superligi:

"Razmišljamo, naravno, još od pre dve nedelje, to je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi… Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede."

Spisak igrača koji su otišli na Kipar: Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović, Milan Lukač, Aleksandar Miljković, Marko Živković, Bojan Ostojić, Igor Vujačić, Siniša Saničanin, Ivan Obradović, Slobodan Urošević, Milan Smiljanić, Miloš Jojić, Lazar Pavlović, Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, Nikola Terzić, Aleksandar Lutovac, Lazar Marković, Nemanja Jović, Kvinsi Menig, Bibras Natho, Filip Holender i Rikardo Gomeš.

Parovi 1. kola: od 16:30: Almati - Omonija. Od 18.45: Flora - Gent, Helsinski - LASK, Linkoln - PAOK, Mura - Vitese, Karabag - Bazel, Ren - Totenhem, Slavija Prag - Union Berlin, Slovan - Kopenhagen. Od 21: Anortozis - Partizan, Roma - CSKA Sofija, Bodo/Glimt - Zorja, Jablonec - Kluž, Randers - AZ Alkmar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije