Fudbal

Partizan protiv AZ traži pobjedu za ostanak u igri

Partizan protiv AZ traži pobjedu za ostanak u igri
Foto: Tanjug/AP (Arhiva) | Partizan protiv AZ traži pobjedu za ostanak u igri

Fudbaleri Partizana večeras u Hagu igraju odlučujuću utakmicu sa AZ Alkmarom za prolaz iz grupne faze Lige Evrope.

Crno-bijelima je neophodan trijumf kako bi ostali u igri za šesnaestinu finala LE, pošto dva kola prije kraja L grupe imaju četiri boda manje od holandskog rivala.

Zato bi svaki drugi ishod osim pobjede, bez obzira što slijedi i meč sa Astanom u Beogradu, Partizanu značio eliminaciju iz Evrope, čega je svestan i trener Savo Milošević označivši susret u Hagu kao najbitniji od njegovog povratka u Humsku.

"Nadam se da smo spremni. Imali smo vremena da se odmorimo. Imali smo dva dana više nego što je uobičajeno. Igramo najbitniju utakmicu od kada sam ja u Partizanu. Očekuje nas meč protiv izuzetno ozbiljnog i teškog protivnika. Kada smo igrali u Beogradu, mislim da ni mi, a ni javnost nisu bili svesni koju snagu ima AZ Alkmar, ali ste videli u proteklih nekoliko meseci njihov kvalitet. Bez obzira na to što igramo na strani verujem da ćemo imati naše šanse. Detalji ce odlučivati, a videćemo hoće li biti na našoj strani", rekao je Milošević u najavi utakmice.

AZ čeka Partizan u fantastičnoj seriji od šest uzastopnih pobjeda i gol razlikom 24:0, ali forma Holanđana ne plaši Miloševića.

"Ni ja ne verujem da se moji momci plaše, nismo se uplašili ni Mančestera. Imamo poštovanje ka protivniku. Njihovi rezultati pozivaju na oprez. Pokazuju da ukoliko se malo opustimo imaćemo problem. Ima dosta stvari koje je potrebno da odradimo dobro ukoliko želimo pozitivan rezultat", naveo je on.

U istoj grupi od 16.55 u Astani gostuje Mančester junajted, koji je osigurao prvo mjesto, dok duel u Hagu počinje u 18.55.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije