Fudbal

Partizan se mučio, ali savladao Bačku

Partizan se mučio, ali savladao Bačku
Foto: Ilustracija | Partizan se mučio, ali savladao Bačku

Fudbaleri Partizana pobijedili su Bačku u utakmici 9. kola Linglong Superlige rezultatom 2:1.

U prvom poluvremenu Partizan je odigra slabo, nije bilo golova, ali ni kvalitetnih prilika.

Partizan je imao terensku inicijativu, bilo je svima jasno da je Bačka stigla u Beograd da se brani i pokuša da osvoji bod, pa su svoje prilike čekali iz kontri i neke su čak uspjeli da stvore.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su imali najozbiljniju šansu preko Lazara Markovića, kada je snažno šutirao, a golman Milojević bez većih problema loptu izbio u korner, takođe je Denis Stojković imao priliku, ali je i taj njegov pokušaj bio neprecizan.

Bačka je mogla da povede u 35. minutu utakmice, tada je Luka Ratković izašao sam pred Aleksandra Popovića, pokušao da ga lobuje, da samo prebaci loptu preko njega, ali nije uspio i Banjak je potom otklonio opasnost.

Nathov pokušaj iz slobodnog udarca je stavio tačku na prvih 45 minuta, a na startu drugog poluvremena, vidjeli smo da je Partizan želio što prije da postigne gol, pa je uspio da preko Sume i Sadika do istog i dođe i to već od 50. minuta utakmice.

Tokom narednih 10 minuta, Partizan je bio neuporedivo bolji i agresivniji rival, prvo je Sadik propustio ogromnu šansu za 2:0, a onda se crno-bijelima sve to vratilo, kada je prilikom jednog opasnog centaršuta Tomović loptu poslao u svoj gol umjesto u korner i na semaforu je stajalo 2:0 za Partizan.

Uslijedilo je još nekoliko opasnih napada "crno-bijelih", krenuli su sve agresivnije na gol Bačke fudbaleri Partizana, Sadik je imao dve stopostotne šanse, ali ih nije iskoristio, a Krsto Đorđević je ispalio "projektil" i postigao prelijep gol za smanjenje na 1:2.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije