Fudbal

Partizan zreo za prvu pobjedu u Ligi Evrope

Partizan zreo za prvu pobjedu u Ligi Evrope
Foto: Tanjug/AP | Partizan zreo za prvu pobjedu u Ligi Evrope

Fudbaleri Partizana večeras gostuju Astani u 2. kolu Grupe L Lige Evrope. Utakmica u Nur-Sltanu na programu je od 16.50 po srednjeevropskom vremenu, a "crno-bijeli" će nakon startnog remija sa AZ Alkamarom (2:2) pokušati da dođu do prve pobjede koja bi ih ostavila u trci za jedno od dva mjesta koja vode u narednu fazu.

Astana je prošle sezone igrala Ligu šampiona i važi za favorita, ali ekipa Save Miloševića je u odličnoj formi i mnogi smatraju da je pravo vrijeme da i drugi srpski predstavnik trijumfuje na evropskoj sceni.

Kapiten Partizana Vladimir Stojković istakao je da je važno za krajnji ispit kako će ekipa pregrmiti dalek put do Kazahstana i otvoriti meč.

"Veoma je bitno kako se otvori utakmica, nadam se da će krenuti onako kako mi priželjkujemo. Proanalizirali smo ih, videli da se radi o odličnoj ekipi. Dugačak put i vremenska razlika nisu zanemarivi, valjda ćemo uspeti bezbolno da se adaptiramo i pripremimo za ono što nas očekuje na terenu, pred punim tribinama", rekao je Stojković.

Njegov rival na golu kazahstanskog kluba Nenad Erić za Mozzart sport kaže da je Partizan težak protivnik.

"Odlično igra, vidi se da je uprava povukla dobar potez imenovanjem Miloševića za trenera, uočljiva su bolja izdanja u odnosu na minule sezone. Prete iz svih pozicija, igraju ofanzivno, a na sve to im odbrana dobro stoji i golman Stojković ostatku tima uliva sigurnost," rekao je Erić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije