Fudbal

Pavlović gurnuo Borac do pobjede

Pavlović gurnuo Borac do pobjede
Foto: N.N. | Pavlović gurnuo Borac do pobjede

Bojan Pavlović odbranio je penal Voji Ubiparipu u drugoj minuti utakmice i tako dao dodatnu snagu svojim saigračima na putu do nove pobjede kod kuće, smatra Vlado Jagodić, trener fudbalera Borca.

Banjalučani su u posljednjoj utakmici 8. kola M:tel Premijer lige BiH u ponedjeljak naveče sa Tuzla sitijem (2:0) nastavili niz dobrih rezultata na svom terenu.

"Svaka čast na odbranjenom penalu, koji nas je gurnuo ka pobjedi. Naravno, niz ostalih pojedinaca u nastavku utakmice je dao svoj doprinos. Očekivao sam da će biti veoma teška utakmica, vrlo se lako moglo desiti da stvari odu na stranu Tuzla sitija, ali ono što smo uradili u posljednjih 20 minuta pokazalo je da imamo koncentraciju. Nama je ova pobjeda veoma značajna i u psihološkom smislu, jer bi bilo teško da smo izgubili i treći meč u nizu", istakao je Jagodić.

Nakon osam odigranih kola Sarajevo je prvo na tabeli sa 20 bodova. Borac je drugi sa 15 bodova, koliko ima i Željezničar. Slijede Tuzla siti 13, Velež 12, Široki Brijeg 11, Sloboda 10, Zrinjski 10, Radnik 7, Krupa 7, Mladost DK 7 i Olimpik 3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije