Fudbal

"Pedo je bio veliki drug, igračina"

"Pedo je bio veliki drug, igračina"
Foto: Borac sport | "Pedo je bio veliki drug, igračina"

Tužna vijest odjeknula je danas Banjalukom i Republikom Srpskom. Bivši kapiten FK Borac Predrag Pedo Divljak preminuo je u Beogradu, gdje se liječio od akutne mijeloidne leukemije.

Legendarni napadač "crveno-plavih" i miljenik navijača kluba iz Platonove ulice, nažalost, nije uspio da pobijedi opaku bolest i preminuo je na VMA, gdje se liječio prethodnih mjeseci. On je preminuo u 49. godini, a u karijeri je osim Borca igrao još za Vrbas, Omladinac, Rudar Ugljevik, Gomionicu i Džaju i svagdje je bio jedan od omiljenih fudbalera. Dok je nosio dres Borca 2001. je bio prvak RS, što je Banjalučanima ujedno bio i prvi trofej u ovom takmičenju. Divljak je bio kapiten te ekipe.

"Nemam riječi kojima bih opisao tugu. On je bio moj veliki drug i zajedno smo igrali. Rasli smo zajedno... Ovo je veliki gubitak za sve nas. Bio je veliki drug, igračina... Ovo je jako tužna vijest", rekao je za "Nezavisne" Dejan Lukendić, direktor FK Borac, koji je izrazio saučešće porodici bivšeg fudbalera.

Od njega se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji, saigrači i sportski radnici, a među njima su i njegovi bivši klubovi Borac, Džaja, Gomionica..., a mali dio karijere je proveo i u Sloveniji.

"Jutros smo tužni. Naš Peđa Divljak je izgubio životnu utakmicu s opakom bolesti. Dragi prijatelju, neka ti je laka crna zemlja i da počivaš u miru Božjem, a nama koji smo imali privilegiju da te poznajemo, da radimo i igramo s tobom - vječno ćeš živjeti u našim srcima. Bio si naš igrač, kapiten, trener i pokretačka snaga FK Gomionica. Vječno smo ti zahvalni na svemu. Tvoji FK Gomionica i Bronzani Majdan", stoji u saopštenju ovog kluba.

S njima je dobro i zlo u svlačionici i van nje dijelio i nekadašnji golman Siniša Mrkobrada, sada trener Krupe, koji se između ostalog od bivšeg saigrača oprostio na društvenoj mreži Facebook.

"Nema čovjeka koji te znao a da te nije opasno gotivio... S tobom se moglo satima o muzici, istoriji, hokeju, video-igrama, geopolitici, filmovima... Znam samo da ti sinovi mogu biti ponosni na ono što si bio. Laka ti bila crna zemlja banjalučka", između ostalog je napisao Mrkobrada.

Mjesto i vrijeme sahrane biće naknadno objavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije