Fudbal

Pekić: Opstajemo zahvaljujući prijateljima sporta kao što je Mozzart

Pekić: Opstajemo zahvaljujući prijateljima sporta kao što je Mozzart
Foto: N.N. | Pekić: Opstajemo zahvaljujući prijateljima sporta kao što je Mozzart
N.N.

Manji klubovi su i te kako sposobni za velika djela, ali im je potrebna podrška i osjećaj da neko brine o njima. To je upravo i cilj akcije "Novi dresovi za nove šampione" - da se svi igrači kojima kompanija Mozzart pomaže osjete kao dio nečeg velikog i da se podigne svijest o tome koliko bilo kakva pomoć znači timovima koji se bore s teškom finansijskom situacijom.

Oprema je do sada stigla u više od 50 kolektiva, a poslata je i na adresu FK Borac iz Kozarske Dubice.

Stabilni prvoligaš Republike Srpske ne mora da brine za svoju budućnost jer ima sjajan podmladak. Njihovi juniori i kadeti već igraju kvalitetnu Omladinsku ligu BiH, grupa Zapad. I sa pionirima i pretpionirima bilježe uspjehe unutar Omladinske lige Fudbalskog saveza Republike Srpske.

"Sve troškove za opremu i odlaske na utakmice snosimo sami, a sada nam je stigla prva donacija sportske opreme. Do sada smo samostalno kupovali dresove, pa su igrači oduševljeni što se Mozzart samoinicijativno javio da nam pomogne. Dvije garniture dresova koje smo dobili su odličnog izgleda i kvaliteta. Zbog toga u ime igrača i u svoje ime zahvaljujem Mozzartu", kaže predsjednik Fudbalskog kluba Borac iz Kozarske Dubice, Zoran Pekić.

Borac je amaterski klub koji nema profesionalne ugovore s igračima. Ipak, troškova, i te kako, imaju. Naime, igračima obezbjeđuju stipendije kojima plaćaju hranu, odlaske na utakmice i ostale troškove.

"Finansijska situacija nam nije baš sjajna, ali se dovijamo na sve moguće načine zahvaljujući prijateljima koji vole sport. Uz njihovu pomoć opstajemo i trajemo, a smatram da bi pomoći trebalo da bude više, ali je malo onih koji su društvenoodgovorni kao Mozzart", dodaje Pekić.

FK Borac se trenutno takmiči u prvoj ligi Srpske i za to imaju minimalne uslove. Time su zadovoljni, kažu, a mogućnosti da konkurišu za Premijer ligu BiH trenutno nemaju. Zato imaju ambiciju da ostanu stabilan prvoligaš i da se popnu još više na ljestvici.

"Zadovoljstvo nam je što smo pomogli ovom perspektivnom klubu. Želimo im da u našim dresovima ostvare nove uspjehe i izbore još bolji plasman na tabeli unutar prve lige. Osim njima, novu opremu, kroz našu akciju 'Novi dresovi za nove šampione', uputili smo na adrese više od 50 klubova širom BiH", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta Selma Salkanović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije