Fudbal

Pele nikada nije dočekao svoj Čajavec televizor (FOTO)

Pele nikada nije dočekao svoj Čajavec televizor (FOTO)
Foto: Tanjug / AP / Youtube / Printscreen | Pele nikada nije dočekao svoj Čajavec televizor (FOTO)

Poslije meča sa Crvenom zvezdom u Beogradu, Peleu su prišli ljudi iz banjalučkog Rudija Čajevca i zamolili ga da se uslika kraj njihovog, tada najmodernijeg modela televizora. Usput su mu obećali da će mu prvom prilikom poslati televizor u Brazil. Banjalučka fabrika nije ispunila svoje obećanje, pa Brazilac nije dočekao svoj Čajavec televizor.

Slavni brazilski fudbaler Edson Arantes do Nasimento, poznatiji kao Pele, sa svojim klubom Santos bio je na turneji po Jugoslaviji 1969, kada je odigrao utakmice u Sarajevu, Zagrebu, Kragujevcu i Beogradu.

Par godina poslije toga Dragan Džajić zadesio se na koktelu zajedno sa Peleom. Ovaj ga je vidio iz jednog ćoška, prišao mu i ozbiljnim tonom upitao šta je sa televizorom. Džajić je samo slegnuo ramenima i objasnio mu da niko ništa nije poslao, prenosi "Mondo".

"Pele se samo nasmijao i produžio dalje", ispričao je u jednom intervjuu Džajić.

Iako fabrike Čajavec već odavno nema, to znači da je legendarni fudbaler otišao na "drugi svijet", a da nikada nije dobio poklon iz Banjaluke.

Valja napomenuti da je Pele u Šumaricama ispred spomenika odao poštu kragujevačkim žrtvama iz oktobra 1941. nakon što je Santos igrao meč protiv Radničkog 1969. godine.

Foto: Radioaktivni Komarac / Facebook
Foto: Radioaktivni Komarac / Facebook

Kada su Brazilci čuli priču o Šumaricama, automatski su otišli prvo do spomenika da odaju počast žtvama.

Rezultat meča je bio 4:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije