Fudbal

Pratite nas na Google news

Peleova dirljiva poruka Maradoni: Bio si neuporediv

Peleova dirljiva poruka Maradoni: Bio si neuporediv
Foto: Instagram | Peleova dirljiva poruka Maradoni: Bio si neuporediv
N.N.

Brazilska fudbalska legenda Edson Arantes do Nascimento Pele žali zbog smrti velikog maga najvažnije sporedne stvari na svijetu - Dijega Armanda Maradone.

Pele je posvetio Maradoni posebnu i veoma emotivnu poruku koju je napisao na svom zvaničnom Instagram profilu.

Dijego je preminuo u srijedu 25. novembra od posljedica srčanih komplikacija, samo dvije nedjelje nakon što je preživio operaciju hematoma u glavi.

"Danas je sedmi dan kako si nas napustio. Mnogi ljudi su voljeli da porede nas i naše živote. Bio si genije koji je začarao svijet. Mađioničar sa loptom u nogama. Prava legenda i iznad svega toga, za mene ćeš uvijek biti veliki prijatelj, sa još većim srcem", počeo je Pele svoju poruku Maradoni.

Pele, koji u očima mnogih i dalje važi za najboljeg u istoriji fudbala na svoj način se razlikuje od Maradone za kog je kazao da je neuporediv.

"Danas, znam da bi svijet bio bolji kada bismo mogli manje da poredimo jedan prema drugom i da možemo više da se divimo jedan drugom. Stoga, hoću da kažem da si neuporediv. Tvoja putanja je označena iskrenošću. I na svoj unikatan i poseban način si nas naučio da moramo naučiti da kažemo 'volim te' mnogo više i češće. Tvoj prerani odlazak mi nije dopustio da ti to kažem, pa ću morati da napišem: volim te, Dijego", veli Pele.

Brazilac je dio druge, starije generacije fudbalera i tačno dvadeset godina je stariji od Maradone, zbog čega nije bilo mnogo prilika da vode žestoke bitke na zelenom tepihu.

"Moj veliki prijatelju, hvala ti na cijelom našem putovanju. Jednog dana, u raju, igraćemo zajedno u istom timu. I to će biti prvi put da ću podići pesnicu uvis u znak trijumfa na terenu, a da ne slavim gol. To će biti jer konačno mogu opet da te zagrlim", rekao je Pele, prenosi "Telegraf.rs".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pelé (@pele)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije