Fudbal

Perišić pojačao Čelik

Perišić pojačao Čelik
Foto: Facebook | Perišić pojačao Čelik

Doskorašnji veznjak mostarskog Zrinjskog Marko Perišić (28 godina), novi je igrač zeničkog Čelika. Perišić je ponikao u Slaviji iz Istočnog Sarajeva, a igrao je i za letonski Spartaks, libijski Al-Ahli Bengazi, slovačke Zlate Moravice i austrijski Kapfenberg.

Perišić je sa Čelikom potpisao dvogodišnji ugovor, kao i prije njega stoper Tarik Isić iz bijeljinskog Radnika te desno krilo Ermin Huseinbašić iz Zvijezde 09, koji su prva pojačanja zeničkog premijeligaša za narednu sezonu.

Čelik je uspio dogovoriti i produžetak saradnje s iskusnim golmanom iz Srbije Bojanom Pavlovićem (33), koji je proteklu polusezonu za zenički tim branio kao posuđeni igrač iz Sarajeva, s kojim mu je istekao ugovor.

Čelik će, prema najavama iz kluba, uskoro objaviti i ime novog trenera, nasljednika Turčina Cihata Arslana, koji se vratio u domovinu. Vjerovatno će i novi trener stići iz Turske, gdje živi i investitor i predsjednik Čelika Ajdin Oglun.

Tokom ove sedmice trebao bi biti finaliziran i transfer golmana Marijana Antolovića (31) iz hrvatskog prvoligaša Osijeka, koji je u BiH branio za Željezničar i banjalučki Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije