Fudbal

Peruanci izazvali zemljotres slaveći odlazak na Mundijal

Peruanci izazvali zemljotres slaveći odlazak na Mundijal
Foto: Tanjug/AP | Peruanci izazvali zemljotres slaveći odlazak na Mundijal

Niko kao Latinoamerikanci, to je sada potpuno jasno. Navijači Perua su uspjeli nemoguće, da izazovu manji zemljotres slaveći gol protiv Novog Zelanda u baražu.

Peru je pobijedio sa 2:0 poslije meča bez golova, pokazao je da će biti odličan takmac svima u Rusiji, a posebno je bilo zanimljivo kada je pao prvi gol Džefersona Farfana za 1:0.

Stadion je bio mali da primi sve koji su htjeli da gledaju meč, prima 50.000 gledalaca, ali su sve ulice Lime bile preplavljene ljudima u dresovima koji su pratili duel.

Kada je postignut gol, slavlje je izazvalo potrese dovoljne da seizmološki detektor uključi alarm koji upozorava na zemljotres.

Seizmološki zavod Perua je tim povodom imao obavezu da objavi saopštenje, ali naravno, svima je odmah bilo jasno da su vibriranje zemljišta izazvali navijači, pa nije bilo mjesta paničenju.

Cijela zemlja je u transu, predsjednik Pedro Pablo Kučinski je zahvalio igračima jer je zemlja na ovo čekala 35 godina. Farfan je gol posvetio kapitenu Paolu Gereru, prijatelju iz detinjstva koji je dao šest golova u kvalifikacijama, ali nije igrao u baražu zbog suspenzije FIFA nakon pada na doping testu.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije