Fudbal

"Petarda" Crvene zvezde protiv Radničkog

"Petarda" Crvene zvezde protiv Radničkog
Foto: FK CRVENA ZVEZDA | Petarda Crvene zvezde protiv Radničkog

Fudbaleri Crvene zvezde su se plasirali u četvrtfinale Kupa Srbije savladavši Radnički na stadionu "Rajko Mitić" ubjedljivim rezultatom 5:0.

Za tim Baraka Bahara pogađali su Nikola Knežević, Aleksandar Katai, Šerif Endiaje, Vladimir Lučić i Žan Filip Kraso.

Krenuli su izabranici Baraka Bahara izuzetno ofanzivno, te su već u trećem minutu stvorili priliku kada je Katai probio po lijevom boku, a nakon odbitka je udarac uputio Lučić, ali je lopta završila pored gola. Igrao se 12. minut kada je Crvena zvezda došla do prednosti. Prvo je loptu Spajić uputio za Nikolu Kneževića, koji je prevario nekoliko igrača gostujuće ekipe, da bi na kraju zatresao mrežu Stevanovića. Nastavila je Zvezda sa napadima i nakon pogotka i vrlo brzo udvostručila prednost. U 17. minutu je Aleksandar Katai iskoristio grešku defanzivne linije Radničkog i u svom stilu, sa dvadesetak metara, lob udarcem pokazao svoje fudbalsko znanje i po drugi put matirao čuvara mreže gostujuće ekipe.

Novi pogodak bio je u 19. minutu, kada je Nikolić bio uporan, došao do lopte prije defanzivaca Radničkog, proigrao Šerifa Endiajea, koji je bio neumoljiv i natjerao Stevanovića da po treći put vadi loptu iz mreže. U 25. minutu nova majstorija, ovoga puta Zvezdinog djeteta, Vladimira Lučića, koji je skinuo paučinu sa gola Nišlija sa dvadesetak metara na odloženu loptu Krasoa. Kombinovali su Knežević i Lučić u 33. minutu, a Potonji je sa ivice peterca gađao, ali mu je na put stao Stevanović. U 36. minutu, oboren je Katai u šesnaestercu od strane Ajada, da bi minut kasnije Žan Filip Kraso bio precizan sa bijele tačke. Udarcem Nedeljkovića, lijevom nogom sa distance, koji je završio preko gola se završilo prvo poluvreme.

Priliku da postane peti najmlađi debitant u drugom poluvremenu dobio je talentovani Andrija Maksimović. Silovito je krenula Crvena zvezda i u drugom poluvremenu, pa smo već u 49. minutu vidjeli dobru loptu rezerviste Šljivića za Endiaje, a ponovo se istakao Stevanović. U 59. minutu prodor Mitrovića po lijevom boku, koji se završio udarcem, ali je lopta nakon bloka fudbalera Radničkog završila pored gola. Nakon dva minuta Stamenić je spojio sa golom internacionalca iz Senegala, ali je ponovo golman gostiju izašao kao pobjednik iz ovog duela. Intenzitet igre je opao nakon furioznog prvog poluvremena, da bismo u 75. minutu vidjeli prvo udarac Stamenića, a onda i Degeneka sa distance. Maksimović je sjajno uputio loptu ka Nedeljkoviću, koji je šutirao sa desne strane iskosa tik pored stative Radničkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije