Fudbal

Petev: Fudbal je za sve, ne samo za bogate

Petev: Fudbal je za sve, ne samo za bogate
Foto: N.N. | Petev: Fudbal je za sve, ne samo za bogate
Vedran Radenović

Najava o formiranju Superlige u kojoj bi učestvovali najbogatiji klubovi izazvala je brojne reakcije ne samo sportske javnosti već i evropskih političara.

Svi su jedinstveni da bi ovo takmičenje ugrozilo izvorne fudbalske vrijednosti, te uskratilo mogućnost razvoja i napredovanja malih nacionalnih liga.

Ivajlo Petev selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine takođe se protivi najavama formiranja Superlige.   

"Fudbal je za sve, bogate i siromašne, a ne za industriju novca u kojoj će svi biti uskraćeni. Fudbal je najpopularniji sport upravo zato što je dostupan svima i što malim klubovima pruža mogućnost da pobijede velike. U takvom fudbalu svi uživamo, a ako je motiv samo zarada onda tu nema ljepote ni izazova kako za igrače tako i za navijače", smatra strateg "zmajeva". 

UEFA je najavila sankcije za klubove Superlige, ali i igrače ovih klubova kojima bi mogao biti onemogućen nastup za njihove reprezentacije.

"Sve je to još uvijek neizvjesno. Jednostavno, ne mogu zamisliti da ostanemo bez naših ključnih igrača a siguran sam da bi to ozbiljno uticalo i ugrozilo sam kvalitet takmičenja. Mislim da ipak, do toga neće doći", zaključuje Petev.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije