Fudbal

Petev i Šehić očekuju kvalitetan meč

Petev i Šehić očekuju kvalitetan meč
Foto: N/FS BiH | Petev i Šehić očekuju kvalitetan meč

Selektor Ivajlo Petev i golman fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić istakli su danas da očekuju kvalitetnu utakmicu protiv Kazahstana i pobjedu i pobjedu sutra naveče u Zenici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Moramo ući spremni 100 posto u taj meč. Kazahstan je čvrsta i agresivna ekipa. Utakmica traje 90 minuta i moramo biti strpljivi, pametni i treba da iskoristitmo svaku situaciju koju stvorimo. Siguran sam da su momci spremni i da će sutra dati sve od sebe da ostvarimo pobjedu“, rekao je Petev i nastavio:

„Svaki meč nosi tri boda i znamo da moramo sve učiniti da ih osvojimo. Utakmica nam je važna i siguran sam da ćemo napraviti dobar posao i doći do našeg cilja. Nakon današnjeg treninga ćemo vidjeti ko je na raspolaganju za sutra. Nadam se da će svi moći da igraju, ali to ćemo znati večeras"

Ibrahim Šehić je naglasio da danas nema ni lakih utakmica ni protivnika.

"Nije kao prije da možeš sigurno upisati bodove protiv takvih ekipa. Imaju dobrog trenera i dobro stoje na terenu. Biće teška utakmica, ali analizirali smo ih i probaćemo da naše ideje sprovedemo u djelo, kako bismo što prije postigli gol i na kraju osvojili tri boda u veoma važnoj utakmici za nas", rekao je Šehić.

Nogometni  /Fudbalski savez BiH će uoči sutrašnjeg meča organizovati besplatno antigensko testiranje za sve koji posjeduju ulaznicu za utakmicu BiH - Kazahstan. Informacija o punktovima na kojim će se vršiti testiranje biće objavljena naknadno.

U skladu sa odredbama kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona svi prisutni gledaoci na tribinama moraju pravilno nositi maske i ne smiju posjedovati navijačke rekvizite.

"Zmajevi" će danas u 18.30 sati u Butmiru odraditi i službeni trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije