Fudbal

Petev odmara Džeku i Pjanića, Višća se oprostio

Petev odmara Džeku i Pjanića, Višća se oprostio
Foto: N/FS BiH | Petev odmara Džeku i Pjanića, Višća se oprostio

Ivajlo Petev selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio je danas u Sarajevu spisak igrača za naredne dvije prijateljske utakmice na kojem nema kapitena Edina Džeko, Miralema Pjanić, te Amera Gojaka i Marka Mihojevića.

"Zmajevi" će idućeg mjeseca odmjeriti sange sa reprezentacijama Crne Gore i Danske, a pozvano je ukupno 25 igrača

"Na spisku nisu Edin Džeko, Miralem Pjanić, Amer Gojak i Marko Mihojević. Džeku i Pjanića sam odlučio odmoriti, Gojak ima povredu, dok je Mihojević operisan", rekao je Petev.

Poziv nije dobio ni Edin Višća.

"Razgovarao sam sa Edinom Višćom i on mi je rekao da se želi oprostit, da ne može više dati 100 posto za ekipu. Meni je iskreno žao jer sam na njega ozbiljno računao kao glavnog igrača u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Razumijem ga, ali ako se jedan dan predomisli, vrata reprezentacije će mu biti otvorena. Na drugoj strani, to je prilika za neke nove igrače", dodao je Petev.  

Pozvani su:

GOLMANI: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić

ODBRANA: Siniša Saničanin, Aleksandar Jovičić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Darko Todorović, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Branimir Cipetić, Eldar Ćivić.

VEZNI: Gojko Cimirot, Stjepan Lončar, Amir Hadžiahmetović, Andrej Đokanović, Rade Krunić, Dario Šarić, Adi Nalić, Dino Beširović, Almedin Ziljkić.

NAPAD: Miroslav Stevanović, Luka Menalo, Ermedin Demirović, Smail Prevljak.

Duel protiv Crne Gore na programu je 2. juna na stadionu "Grbavica", dok se utakmica sa Danskom igra četiri dana kasnije na "Brondbi" stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije