Fudbal

Petev u susret meču sa Finskom: Idemo po pobjedu

Petev u susret meču sa Finskom: Idemo po pobjedu
Foto: N/FS BiH | Petev u susret meču sa Finskom: Idemo po pobjedu

Prvi od dva koraka ka baražu za plasman na Svjetsko prvenstvo fudbalska reprezentacija BiH će imati priliku da napravi sutra, dok odlučujuće mečeve igraju Srbija i Hrvatska i samo pobjede ih vode direktno na prvenstvo u Katar.

BiH ima još dva meča do kraja kvalifikacija i prvi će igrati sutra od 15 časova protiv Finske. U većini kombinacija "zmajevima" će biti potrebna četiri boda za baraž, a čini se da je najbitnije u Zenici savladati Finsku i dosta mirnije dočekati posljednje kolo protiv Ukrajine. BiH je trenutno četvrta na tabeli Grupe D, sa dva boda manje od drugoplasirane Ukrajine i bodom manje od Finske, koja je treća. Samo čudo može da zaustavi Francusku na putu ka prvom mjestu u ovoj kvalifikacionoj grupi.

"Spremni smo i očekujem pobjedu. Nama su bitna tri boda i idemo da ih osvojimo. Analizirali smo Fince. Imamo još sve da odradimo kako treba. Siguran sam da ćemo neutralisati njihove jače strane. Bitni smo mi. Ne brinu me Finci, brine me kako ćemo mi izgledati, jer sve ovisi o nama. Neću biti zadovoljan bodom. Fudbal je logika", rekao je Ivajlo Petev, selektor BiH, a iz njegovih riječi je postalo jasno da će se tek sutra znati da li će na teren istrčati Edin Džeko, koji se povrijedio na meču svog Intera protiv Milana.

Srbija očekuje najvažniji meč u ovim kvalifikacijama, pošto u posljednjem kolu Grupe A gostuje Portugalu. Pobjeda ih vodi direkt u Katar, a svaki drugi rezultat u baraž. U uvertiri za ovaj meč, koji se igra u nedjelju od 20.45, Srbija je juče sa 4:0 savladala Katar u prijateljskom meču.

"Ja tim za sledeću utakmicu, protiv Portugala, znam. Tu nemam nikakvih dilema. Ipak, treba sačekati i nedelju, pošto se dešavaju neke stvari. Sačekajte nedelju da vidimo zdravstveni bilten. Nema tajni između nas i Portugala. Za Srbiju je važno da gleda samo sebe. Velika je važnost te utakmice u nedelju, daćemo sve od sebe", rekao je Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije.

Najvažniji meč ovog kvalifikacionog ciklusa igra i Hrvatska, koja će u direktnom duelu za prvo mjesto u Grupi H biti domaćin Rusiji. Juče su "vatreni" savladali Maltu 7:1, dok je Rusija jednako nemilosrdna bila prema Kipru, kojeg je savladala 6:0. Susret u Splitu igra se u nedjelju sa početkom od 15 časova. Hrvatskoj odgovara samo pobjeda, dok je Rusima za prvo mjesto dovoljan i bod.

Parovi: subota: BiH - Finska (15 časova), Norveška - Letonija (18), Turska - Gibraltar (18), Belgija - Estonija (20.45), Crna Gora - Nizozemska (20.45), Francuska - Kazahstan (20.45), Vels - Bjelorusija (20.45). Nedjelja: Hrvatska -  Rusija (15), Malta - Slovačka (15), Slovenija - Kipar (15), Jermenija - Njemačka (18), Lihtenštajn - Rumunija (18), Sjeverna Makedonija - Island (18), Grčka - Kosovo (20.45), Luksemburg - Republika Irska (20.45), Portugal - Srbija (20.45), Španija - Švedska (20.45).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije