Fudbal

Petrović uoči Borca: Igramo utakmicu godine

Petrović uoči Borca: Igramo utakmicu godine
Foto: HŠK ZRINJSKI | Petrović uoči Borca: Igramo utakmicu godine

U srijedu igramo utakmicu godine, poručio je Željko Petrović, šef stručnog štaba Zrinjskog uoči prvog finalnog meča Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca.

Susret se igra u srijedu na stadionu „Pod Bijelim brijegom“, a „plemići“ nakon što im je po svemu sudeći izmakla odbrana trofeja u WWin ligi BiH, sezonu ipak žele okončati peharom osvajača najmasovnijeg takmičenja.

Zrinjski je prošlog vikenda savladao Široki Brijeg u 30. kolu WWin lige BiH rezultatom 3:0.

“Najvažnije da smo pobijedili i osvojili tri boda. Pritom sačuvali smo tri-četiri važna igrača. U srijedu imamo Kup i utakmicu godine za nas, a mislim da smo u dobroj seriji, s tim da imamo osam pobjeda zaredom. Stvarno sam srećan ovdje i srećan sam kako momci rade i sve je na nivou. Nadam se, ako bude sve kako treba, da se nagradimo i Kupom, međutim igramo protiv prvaka i nekoga ko je prvi na tabeli, tako da mislim da će detalji odlučiti”, objasnio je Željko Petrović i dodao:

“Očekujem tešku utakmicu u srijedu, a druga utakmica se igra kod njih i sigurno će biti oprezni, s tim da imaju dobru ekipu i dobre igrače, ali i mi isto imamo. Kad igraš kući, stadion je ispunjen i mnogo je lakše. Igraju se dvije utakmice. Mi smo Zrinjski i branimo Kup i pokušaćemo to pokazati u srijedu, ali dvije najbolje ekipe igraju, tako da ćemo vidjeti”.

Utakmica u Mostaru igra se u srijedu od 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije