Fudbal

Petrović više nije trener Slobode, Smajić umjesto njega

Petrović više nije trener Slobode, Smajić umjesto njega
Foto: N.N. | Petrović više nije trener Slobode, Smajić umjesto njega

Prozivku fudbalera Slobode sutra na Tušnju neće obaviti Slavko Petrović, nego Admir Smajić.

Iako je na službenoj stranici Slobode najavljeno da će sutra u 10.00 sati prvi trening Tuzlaka voditi Petrović, koji je bio na čelu stručnog štaba Slobode u drugom dijelu minulog prvenstva BiH, došlo je do neočekivanog obrta.

Predsjednik Slobode Senad Mujkanović rekao je za Fenu da su razgovarali i korektno se rastali s Petrovićem, ali da se mijenja koncept ekipe za naredni šampionat.

"Želimo promijeniti koncept i uozbiljiti rad s ekipom, pa smo se odlučili za Smajića, koji je proslavljeno nogometno ime. On će biti tim menadžer i glavni koordinator svih pogona u Slobodi. Prvi trener bit će Milenko Bošnjaković, a ostat će u stručnom štabu sadašnji pomoćnici Spahić i Ribić, dok ćemo angažovati još kondicionog trenera", rekao je Mujkanović.

Smajić je kao igrač nastupao za beogradski Partizan i švajcarske klubove Nojhatel Ksamaks, Bazel i Jang Bojs. Igrao je i za reprezentaciju Jugoslavije i BiH, dok je kao trener vodio ekipe Jang Bojsa i francuskog Siona, a jedan mandat bio je i selektor U-21 reprezentacije BiH.

Prozivka igrača Slobode biće obavljena sutra u 09.00 sati, a sat poslije Smajić će sa saradnicima održati prvi trening.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije