Fudbal

Piksi: Tadić i Sergej ne mogu zajedno? To su budalaštine

Piksi: Tadić i Sergej ne mogu zajedno? To su budalaštine
Foto: Tanjug/Arhiva | Piksi: Tadić i Sergej ne mogu zajedno? To su budalaštine

Dragan Stojković Piksi, selektor Srbije, dao je opširan intervju za "Gazetu delo Sport".

Najinteresantniji dio intervjua se odnosio na Dušana Vlahovića i na, kako ih je on nazvao, "budalaštine" da Sergej Milinković Savić i Dušan Tadić ne mogu da igraju zajedno.

Takođe se osvrnuo i na Dušana Vlahovića u razgovoru koji je preneo Mozzartsport.

"Vlahović je fantastičan napadač, veliki profesionalac, mladić sa nogama čvrsto na zemlji. Nikada nisam imao problema sa njim jer je veoma inteligentan. Kada sam debitovao na klupi Srbije protiv Irske odmah sam uvrstio Dušana među startere ostavljajući našeg golgetera Mitrovića na klupi. Pobedili smo, a Vlahović je postigao gol", podsjetio je srpski selektor da je između njega i centarfora Fiorentine od samog početka stvoren sjajan odnos.

Srpski selektor je imao samo riječi hvale za Sergeja Milinkovića Savića i otkrio je Italijanima ono što smo u Srbiji slušali godinama od raznoraznih "stručnjaka"...

"Sergej je svetska klasa. Možete misliti da je bilo u Srbiji ljudi koji su smatrali da Tadić i Sergej ne mogu da igraju zajedno. To su budalaštine. U mom timu uvek ima mesta za velike igrače. Obojica su starteri i svi vide kakva je to zabava".

Peta Zvezdina zvijezda je toplo preporučila Interu da angažuje Filipa Kostića.

"Filip bi bio pravo pojačanje za Inzagija. Trči, centrira, na levom krilu je neverovatan: on je veliki radnik sa nemačkim mentalitetom".

Naravno, intervju nije mogao da zaobiđe veliki uspjeh Srbija koja se plasirala direktno na Mundijal primoravajući Portugal da prođe kroz "čistilište" plej-ofa da bi stigao do Katara.

"Verovali smo od prvog momenta i bili smo ubeđeni da će nas naš spektakularni i ofanzivni stil igre odvesti u Katara. Ključna utakmica je bila protiv Portugala u Beogradu. Na polovremenu smo gubili sa 0:2. Moji momci su bili šokirani. U svlačionici sam im rekao: 'Vraćamo se na teren, postižemo odmah gol i na kraju pobeđujemo'. Meč se završio remijem 2:2", istakao je Stojković.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije