Fudbal

Piksi o Ronaldovom "golu": I da je prešla, još mi je draže

Piksi o Ronaldovom "golu": I da je prešla, još mi je draže
Foto: Screenshot N1 | Piksi o Ronaldovom "golu": I da je prešla, još mi je draže
N.N.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je da se niko nije miješao kada je pravio svoj prvi spisak igrača za nacionalni tim i da je to isključivo njegova stvar.

"Niko se nije mešao, uticao, imao neki predlog, želju, i tako dalje, pa da ja uradim nešto, po nečijoj želji. Isključivo je to moja stvar. A, kako biram? Pa, tako što sednem sam sa sobom, uzmem olovku i počnem da pišem imena, pozicije. Čini se da je to jako komplikovano, ali nije, vrlo je jednostavno ako pošteno radite posao, teško da ćete napraviti grešku", rekao je Stojković za N1.

Stojković je za septembarsko okupljanje izostavio veliki broj igrača koji su bili u timu prethodnih mjeseci i godina, poput doskorašnjeg kapitena Aleksandra Kolarova.

Njegovo postavljanje na mjesto selektora ispratila su burna dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije (FSS), koji je u međuvremenu napustio predsjednik Slaviša Kokeza.

Novi selektor je govorio o odnosu s igračima.

"Ponašam se normalno i vrlo sam prihvatljiv za saradnju. Ko to ne razume, imaće problem. Strog sam u granicama normalnog, da se ne prelazi neka crvena linija. Japan je zemlja koja me je naučila mnogim stvarima, u smislu načina života, razumevanja, prihvatanja nekih životnih standarda i tako dalje", kazao je Stojković.

Dodao je da neko ko nema emociju neće moći da igra za reprezentaciju jer je ona ta koja "pokreće".

"Igrači koji su bili u ove tri utakmice su zaslužili da budu tu, a to se i pokazalo. Nisam toliko opterećen rezultatima. Važno mi je da stvorim zdravu grupu igrača koji će isto misliti, imati isti cilj, da predstave svoju zemlju na najbolji mogući način, da se bore, trče, da se zalažu. Nema individualizma. Individualne karakteristike da, ali u korist tima", rekao je selektor.

Srbija je u prve tri utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ostvarila dvije pobjede, nad Irskom i Azerbejdžanom, dok je sa Portugalom rezultat bio 2:2, uz čuvenu situaciju iz nadoknade, kada sudija gostima nije priznao gol, zbog čega je uslijedio revolt Kristijana Ronalda.

"Ostavili smo zaista odličan utisak. I da je prešla, još mi je draže, jer smo u prošlosti imali mnogo nepravdi, ali nismo plakali, žalili se, tražili javna izvinjenja. Bilo bi zaista nezasluženo da Portugal slavi, oni su bili srećni da igraju 2:2 sa Srbijom u tom duelu. Oni su najbolja ekipa u Evropi, šampioni, a mi smo i te kako pokazali da možemo da se borimo, igramo i na kraju krajeva da ih nadigramo. Pre te sporne situacije je bio penal za nas. Oni ne treba da se ljute, već da budu srećni zbog toga što nisu izgubili", naveo je Stojković.

Reprezentacija Srbije će u junu igrati Kirin kup, prijateljski turnir, a Stojković je istakao da je maksimalno koncentrisan na septembar i nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Stojković je naveo da u trenerskom poslu uživa kao što je to radio u periodu dok je bio igrač.

"Uživam i u jednom i u drugom poslu. Trenerski posao ne shvatam kao što ga nažalost shvataju mnoge kolege. To su stresovi, nespavanje, problem sa medijima... Ovaj posao gledam vrlo, vrlo normalno. Sa svim elementima koji ga prate. Ali, trudim se da ostanem miran i čvrsto gazim na zemlji, da ne poletim. A, nikad nisam poleteo, niti će se to desiti", rekao je Stojković.

Popularni "Piksi" je istakao da želi da reprezentacija pod njegovim vođstvom ostvari dobar rezultat, da ima kontinutitet u radu, a da Srbiju odvede "tamo gdje treba da bude", odnosno na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije