Fudbal

Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije
Foto: FSS | Piksi ostaje selektor fudbalske reprezentacije Srbije

Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi produžio je ugovor do 2026. godine, saopštio je danas Fudbalski savez Srbije (FSS).

Stojković (59) je selekciju Srbije preuzeo 2021. godine. On je sa nacionalnim timom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. i Evropsko prvenstvo 2024. godine.

"U ulozi selektora naše A reprezentacije Dragan Stojković je omogućio Srbiji da prvi put poveže učešće na dva velika takmičenja (SP u Kataru i EP u Nemačkoj), uz to je ostvario uspeh u Ligi nacija (plasman u elitni rang) i dobio je poverenje rukovodstva naše organizacije da nastavi sa radom i posle EP u Nemačkoj. Očuvanje kontinuiteta u vođenju reprezentacije jedan je od ključnih faktora u postizanju željenog rezultata", navodi se na zvaničnom sajtu FSS.

"Produžetak saradnje sa selektorom Stojkovićem u skladu je sa željama i ambicijama FSS da naša A reprezentacija i u narednom periodu nastavi sa uspesima što se odnosi i na EP u Nemačkoj. Odluka će zvanično biti usvojena na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak 27. maja, odmah nakon sednice Skupštine FSS u Staroj Pazovi", dodaje se u saopštenju FSS.

EP u Njemačkoj biće održano od 14. juna do 14. jula, a Srbija će igrati u grupi C sa selekcijama Engleske, Danske i Slovenije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije