Fudbal

Pirej slavio fudbalere

Pirej slavio fudbalere
Pirej slavio fudbalere

Veliko slavlje u "crveno-bijelom" dijelu Atine, pjesma i vatromet uslijedili su u nedjelju pošto su fudbaleri Olimpijakosa proslavili osvajanje 41. titule u bogatoj istoriji kluba iz Pireja.

Utakmicama 34. kola završeno je prvenstvo Grčke, a slavljenik Olimpijakos je ostvario još jednu pobjedu u nizu koja je došla kao kruna sjajne sezone u kojoj su ubjedljivo osvojili čak 16. titulu nacionalnog prvaka u posljednjih 18 godina.

Tim iz Pireja je savladao Smirnis sa 1:0, a, podsjetimo, titula je osvojena pobjedom nad Pantrakikosom (2:0) čak pet kola prije kraja prvenstva.

Spomenuti meč je bio odigran pred praznim tribinama pošto je klub kažnjen zbog incidenata u gradskom derbiju sa Panatinaikosom, a veliko slavlje je uslijedilo nakon meča posljednjeg kola.

Protiv Smirnisa je stadion "Karaiskakis" bio ispunjen do posljednjeg mjesta i navijači su na adekvatan način uveličali slavlje.

Fudbaleri nisu skidali osmijeh s lica, kao ni trener Mičel, koji se jedno vrijeme nije odvajao od pehara. Rukovodstvo je odradilo sjajan posao prilikom organizovanja proslave. "Crveno-bijeli" su sezonu završili sa 86 bodova, čak 17 više od drugoplasiranog i omraženog rivala PAOK-a.

Ove sezone su napravili iskorak i na međunarodnoj sceni i eliminisani su u osmini finala Lige šampiona od Mančester junajteda iako su u prvom meču slavili pobjedu od 2:0, a na "Old Trafordu" nisu uspjeli da izdrže pritisak i poraženi su sa 0:3.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije