Fudbal

Pižon saopštio spisak orlova za Irce i Estonce

Pižon saopštio spisak orlova za Irce i Estonce
Pižon saopštio spisak orlova za Irce i Estonce

Selektor Srbije Vladimir Petrović objavio je spisak igrača na koje računa u mečevima sa Sjevernom Irskom i Estonijom u kvalifikacijama za EP 2012, a veliko iznenađenje predstavlja oproštaj Danka Lazovića.

Petrović je pozvao dvojicu debitanata, golmana Bojana Šaranova iz OFK Beograda i napadača Vojvodine Branu Ilića.

Osim njih, u prvi tim su se poslije duže pauze vratili Marko Pantelić, Adem Ljajić i Miralem Sulejmani. Na spisku pozvanih nalazi se i Nemanja Vidić, koji ima probleme s povredom.

Sa druge strane, Lazović se javio FSS i rekao da ne želi više da igra za reprezentaciju kako bi se posvetio obavezama u Zenitu.

Iz istih razloga do kraja godine neće u nacionalnom timu biti ni Lazovićevog klupskog saigrača Aleksandra Lukovića.

"Meni je žao. Mislim da će Danko to da porekne i verujem da će se vratiti. Nisam se čuo s njima, nisam ih zvao. Utakmica sa Severnom Irskom dolazi u veoma važnom takmičarskom trenutku. Trenutak je da budemo najbolji i to ću reći igračima", rekao je Petrović.

Utakmica sa Sjevernom Irskom igraće se 25. marta pred praznim tribinama zbog kazne za nerede u Đenovi. Meč sa Estonijom je 29. marta u Talinu. Spisak igrača: golmani: Bojan Jorgačević, Željko Brkić, Bojan Šaranov; odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Nenad Tomović, Milan Biševac, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Slobodan Rajković, Aleksandar Kolarov, Ivan Obradović; sredina: Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Veseljko Trivunović, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Marko Milić, Zoran Tošić, Adem Ljajić i Milarem Sulejmani; napad: Marko Pantelić, Nikola Žigić, Milan Jovanović i Brana Ilić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije