Fudbal

Pjanić: Idemo dalje, glavu gore

Pjanić: Idemo dalje, glavu gore
Foto: N.N. | Pjanić: Idemo dalje, glavu gore

​Miralem Pjanić, do isključenja i crvenog kartona kojeg je dobio u 65. minutu sinoćnjeg duela sa Grčkom, odigrao je jednu od najboljih utakmica u dresu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Asistirao je za gol Edinu Višći, a potom i postigao pogodak iz slobodnog udarca. Međutim, to nije bilo dovoljno za trijumf u drugom kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020, jer su Grci od 20. minuta susreta zaigrali bolje i zasluženo osvojili bod na zeničkom "Bilino polju" – 2:2.

"Nažalost, nismo osvojili tri boda. Hvala još jednom cijelom publici. Idemo dalje, glavu gore. Kvalifikacije su duge i svi zajedno, mi to možemo. Volim te Bosno", napisao je Pjanić noćas na društvenim mrežama.

Poslije sinoćnje utakmice fudbaler Juventusa izrazio je žaljenje zbog dobivenog direktnog crvenog kartona. Pjanić je istakao da nije imao namjeru da udari protivnika, te da se nada da će pauzirati jednu utakmicu, protiv Finske, odnosno da će moći igrati u Torinu 11. juna protiv Italije.

BiH će u trećem kolu grupe J kvalifikacija za EURO 2020 biti gost Finske u Tampereu 8. juna, a tri dana kasnije na megdan će ići trenutnom lideru na tabeli.

Italije ima šest bodova poslije dva odigrana kola. Grčka i BiH su sakupila po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije