Fudbal

Pjanić odbio PSŽ

Pjanić odbio PSŽ
Foto: N.N. | Pjanić odbio PSŽ

Miralem Pjanić, vezni fudbaler Juventusa i reprezentativac Bosne i Hercegovine, prema medijskim navodima, rekao je Leonardu, sportskom direktoru Pari Sen Žermena, da je jedini klub u koji može preći ovog ljeta Barselona.

Takvu informaciju prenio je juče "El Mundo Deportivo". Ističe se da je Pjanić jasno dao do znanja sportskom direktoru slavnog kluba da nije zainteresovan za povratak u Francusku, gdje je i počeo profesionalnu karijeru. Francuski mediji, pak, donose informaciju kako će tridesetogodišnji bh. internacionalac sigurno ovog ljeta promijeniti sredinu, a da su dva najozbiljnija kandidata PSŽ i Barselona. Prema takvim navodima, Čelsi, koji je spominjan prošle sedmice, potpuno je ispao iz trke za dovođenje sjajnog veznjaka.

Pjanić je karijeru počeo u francuskom Mecu, iz kojeg je 2008. godine stigao u Olimpik Lion. Nakon tri odlične sezone prešao je u Romu, a potom u Juventus. Za "staru damu" je odigrao 167 takmičarskih utakmica i postigao 22 gola. Osvojio je tri naslova šampiona Italije, dva Kupa i jedan Superkup. U dresu reprezentacije BiH nastupio je 92 puta i postigao 15 golova.

Pjanić je, prema tvrdnjama medija iz Španije i Italije, još prije sedam dana dogovorio sa Barselonom uslove prelaska. Kasnije su se i predstavnici dva kluba načelno dogovorili, ali posao stopira odbijanje fudbalera Barselone Artura da pređe u Juventus kao dio transfera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije