Fudbal

Platini: Sve valja osim Hrvata

Platini: Sve valja osim Hrvata
Platini: Sve valja osim Hrvata

VARŠAVA- Predsjednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini rekao je danas da nije srećan što su hrvatski navijači ukaljali Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, za koje je rekao da je "99 odsto sjajno".

Platini je novinarima u Varšavi rekao da je oduševljen domaćinima "koji su već osvojili Euro" time što su, uprkos svim sumnjama, uspješno organizovali prvenstvo.

"Nisam, međutim, zadovoljan hrvatskim narodom. Osim Hrvata, bilo je sve čisto. Mislim da je ovo dobra pobjeda", rekao je Platini dan prije završetka prve faze takmičenja, u kojoj je bilo mnogo pohvala igre i suđenja.

UEFA je optužila Fudbalski savez Hrvatske pošto su navijači te reprezentacije imitiranjem majmuna izazivali Marija Balotelija iz Italije.

Hrvatski navijači su izazvali prekide u oba dosadašnja meča svoje reprezentacije tako što su bacali pirotehniku na teren.

Platini je rekao da je "10 glupaka" odgovorno za tuču na ulicama Varšave kada su igrale Poljska i Rusija, što je bio najrizičniji meč turnira.

Sa fudbalske strane, Platini je kazao da je eliminacija Holandije juče dokazala da je "Euro jači od Svjetskog prvenstva", i predvidio je da će finale igrati Njemačka i Španija.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije