Fudbal

Platini i Blater oslobođeni optužbi za korupciju

Platini i Blater oslobođeni optužbi za korupciju
Foto: Tanjug/AP | Platini i Blater oslobođeni optužbi za korupciju

Bivši predsjednik UEFA Mišel Platini i nekadašnji predsjednik FIFA Sep Blater oslobođeni su danas optužbi za korupciju poslije presude Federalnog kriminalnog sud u Belinconi, u Švajcarskoj.

Tužioci su optužili Blatera da je protivprvavno omogućio da FIFA plati Platiniju dva miliona švajcarskih franaka 2011. godine.

Švajcarac, koji je na čelu FIFA bio 17 godina, tvrdio je da je to bio džentlmenski dogovor između njega i Platinija i da je Francuz novac dobio za konsultantske usluge koje je obavljao 1998. godine.

Platini i Blater su 2015. izbačeni iz fudbala na osam godina, ali su im kasnije kazne umanjene.

Francuz je tvrdio da mu je afera podmetnuta kako mu ne bi bilo omogućeno da se kandiduje na izborima za predsjednika FIFA.

Umjesto Platinija na izborima se kandidovao tadašnji generalni sekretar UEFA Ðani Infantino, koji je danas na čelu Svjetske fudbalske federacije (FIFA).

Poslije presude suda u Belinconi Platini je izjavio da je pravda zadovoljena.

"Želim da izrazim sreću zbog svih voljenih jer je pravda konačno zadovoljena poslije sedam godina laži i manipulacija. Moja borba je borba protiv nepravde. Dobio sam prvu bitku", izjavio je Platini, a prenio Rojters.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije