Fudbal

Plemići obavili testiranje na koronu i počeli pripreme za novu sezonu

Plemići obavili testiranje na koronu i počeli pripreme za novu sezonu
Foto: Facebook/HŠK Zrinjski Mostar | Plemići obavili testiranje na koronu i krenuli s pripremama za novu sezonu

Prozivkom igrača i prvim treningom u ponedjeljak su počele pripreme fudbalera Zrinjskog za novu sezonu.

Tokom dana "Plemići" su obavili ljekarski pregled i testiranje na kovid-19, a zbog mjera predostrožnosti početak priprema bio je zatvoren za predstavnike medija.

"Specifična je situacija jer nakon ovo situacije s koronavirusom krećemo ponovno. Bili smo aktivni do 1. juna, radili smo individualno i mislim da ćemo spremni početi pripreme za novu sezonu", kazao je trener Zrinjskog Mladen Žižović.

Prvi dio priprema Zrinjski planira odraditi u Mostaru, nakon čega će se ekipa prebaciti na Kupres. Na kraju boravka u Kupresu planirana je i prva kontrolna utakmica s Krupom u Tomislavgradu.

Kada je u pitanju igračka križaljaka za sljedeću sezonu, pod Bijelim brijegom bilo je dosta prometno ovih dana. Klub su do sada napustili Robert Mišković, Frane Čirjak, Edin Rustemović, Renato Gojković, Ivan Čurjurić, Dario Rugašević i Damir Šovšić.

Nova imena su Almir Bekić, Dragan Lovrić Ivan Enin i Filip Arežina.

"Biće još novih imena, ali nećemo žuriti s obzirom da prelazni rok traje do oktobra. Moramo biti sto posto sigurni u igrače koji će doći i nećemo raditi nikakve ishitrene odluke", kazao je Žižović za klupsku televiziju.

Govoreći o ambicijama kluba u novoj sezonu trener je istaknuo kako Zrinjski svake godine ide na duplu krunu i da to ne treba skrivati.

"To je nešto što se uvuklo u ovaj klub posljednjih godina s obzirom da smo najuspješniji kolektiv sa šest osvojenih titula. To nas tjera da i ove godine budemo dobri i da nakon dvije godine vratimo titulu u Mostar", poručio je Žižović.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije