Fudbal

Plodnih 12 utakmica Lige Evrope

Plodnih 12 utakmica Lige Evrope
Foto: Tanjug/AP | Plodnih 12 utakmica Lige Evrope

Spektakularno veče u Ligi Evrope – tri preokreta i 36 golova na 12 utakmica.

U Grupi A Bajer je nadigrao AEK 4:2 nakon početnog vođstva Kiprana, dok je Cirih u zvršnici došao do minimalca protiv Ludogoreca.

Ivan Tričkovski je šokirao Leverkuzen u 25. minutu, ali Haverc poravnava u pravom trenutku, pred poluvreme, da bi "farmaceuti" u nastavku razbili Kiprane uz dva gola Alarija.

U Grupi B Salcburg je preokrenuo protiv Seltika na 3:1 za vođstvo u grupi, dok je drugi Red Bulov tim Lajpcig bio ubedljiv nad Rosenborgom istim rezultatom u Trondhajmu.

Dobro su Škoti krenuli u Austriji i poveli već u drugom minutu golom Eduarda poslije kontranapada, ali Salcburg slama goste sredinom drugog poluvremena sa tri gola u roku od 20 minuta, dva preko nezaustavljivopg Dabura.

U Grupi C Kopenhagen je iznenadio u Bordo 2:1, golom u nadoknadi vremena, dok je Zenit jedva slomio otpor praške Slavije za 1:0 u Sankt Peterburgu.

U Grupi D Islam Slimani je donio važnu pobjedu Fenerbahčeu nad Spartakom iz Trnave 2:0, dok je zagrebački Dinamo identičnim rezultatom slavio u Briselu protiv Anderlehta, uz pomoć štopera domaćeg tima Ognjena Vranješa.

Vranješ je prvo poklonio penal "modrima" za vođstvo u uvodnim minutima utakmice, a onda početkom drugog poluvremena glupim faulom dobija drugi žuti karton, što je Dinamo znao da iskoristi za drugu pobjedu u takmičenju.

U Grupi E Arsenal je sa kombinovanim timom lako i ubjedljivo savladao Karabag 3:0, dok je Sporting u triler završnici preokrenuo u Ukrajini protiv Vorskle sa dva gola u nadoknadi vremena za 2:1.

Minuti su dijelili Ukrajince od velike pobjede, ali su doživjeli šok u posljednja tri. Prvo Montero projektilom poravnava, a onda u 93. minutu Kabral donosi cio plijen lisabonskim "lavovima". 

U Grupi F Milan je poslije 60 minuta očajne igre preokrenuo protiv Olimpijakosa na 3:1, a junak derbija večeri bio je rezervista Patrik Kutrone, dvostruki strijelac na "San Siru".

Nije bilo igre "rosonera" do sredine drugog poluvremena, a onda je uslijedila rapsodija na San Siru, dvije asistencije Čalhanolua i dva pogotka rezerviste Kutronea za pobjedu koja bi mogla da prelomi sezonu Milana u pravom smjeru.

U drugom meču grupe Betis je poslije 50 minuta mučenja probio "bunker" Didelažna i na kraju sa 3:0 stigao do prve pobjede.

Nastupila su i trojica srpskih fudbalera, dok su dvojica bili rezerve. Branislav Ivanović je odigrao svih 90 minuta za Zenit, Radosav Petrović je izašao iz igre u 70. minutu na gostovanju Sportinga, dok je Nemanja Gudelj meč proveo na klupi za rezerve. 

Vezista Rosenborga Đorđe Denić zamijenjen u 77. minutu, dok je Vukašin Jovanović sa klupe posmatrao poraz Bordoa.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije