Fudbal

Pobjeda Lestera za 2. mjesto

Pobjeda Lestera za 2. mjesto
Foto: Tanjug/AP | Pobjeda Lestera za 2. mjesto

Dan u Premijer ligi je obilježio Lester Siti, koji je nakon dosta muka pobijedio Brajton u gostima, pa sada može mirno da čeka gradski derbi Mančestera danas u popodne, pošto je pretekao Junajted na 2. mjestu tabele.

Barnli i Arsenal su odigrali dobar i dinamičan meč, šteta je samo što nije bilo više golova, a bilo je prilika. Na kraju 1:1, što znači da u Premijer ligi, Barnli i dalje ne zna za pobjedu nad Arsenalom na svom terenu.

Gosti su poveli u 9. minutu golom Obamejanga, da bi Kris Vud u 39. minutu postavio konačan rezultat.

Nadali su se u redovima Šefild junajteda da bi mogli do bodova protiv "Svetaca" iz Sautemptona, koji su u lošoj formi, ali ništa od toga.

Džejms Vord-Prauz u 32. minutu sa bijele tačke i Čarli Adams u 49. minutu su donijeli prvu ligašku pobjedu za Sautempton još od 4. januara, kada su savladali Liverpul, produživši agoniju Šefilda, koji je na 12 bodova od zone opstanka, a u opticaju ima još ima deset utakmica, odnosno 30 bodova. Čempionšip je sve bliži.

Vrlo blijedu utakmicu su odigrali Aston Vila i Vulverhempton, razoačarli su navijače i sve kraj malih ekrana, jer je na kraju ostao onaj početni rezultat - 0:0.

Brajton je praktično iz prve prilike u meču protiv Lestera poveo. Igrao se 10. minut, a Adam Lalana je bio strijelac vodećeg gola.

Mogli su Lalana i Nil Mopaj u finišu prvog poluvremena da nokautiraju goste, međutim propustili su dvije dobre šanse.

Prvu priliku u drugom poluvremenu ima Lester, preko Kelečija Iheanača u 53. minutu i kao da je to bio nagovještaj gola istog igrača u 62. minutu za 1:1.

U zadnjih deset minuta nekoliko uzbuđenja. Prvo šansa za Brajton, Lalana ju je imao, pa za Lester preko Džejmija Vardija i onda konačno nokaut za domaćina u 87. minutu, kada Amartej pogađa za vrlo vrijedna tri boda "lisica", koja ih vode odmah iza Mančester Sitija na tabeli.

Premijer liga - 27. kolo:

Barnli - Arsenal 1:1

Šefild Junajted - Sautempton 0:2

Aston Vila - Vulverhempton 0:0

Brajton - Lester Siti 1:2

Nedjelja:

Od 13.00 Vest Bromvič Albion - NJukasl Junajted

Od 15.00 Liverpul - Fulam

Od 17.30 Mančester Siti - Mančester Junajted

Od 20.15 Totenhem - Kristal Palas

Ponedjeljak:

Od 19.00 Čelsi - Everton

Od 21.00 Vest Hem Junajted - Lids Junajted

Tabela: Mančester Siti 65, Lester Siti 53, Mančester Junajted 51, Čelsi 47, Everton 46, Vest Hem Junajted 45, Liverpul 43, Totenhem 42, Aston Vila 40, Arsenal 38, Lids Junajted 35, Vulverhempton 35, Kristal Palas 34, Sautempton 33, Barnli 30, Brajton i NJukasl Junajted 26, Fulam 23, Vest Bromvič Albion 17, Šefild Junajted 14 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije