Fudbal

Počeli radovi na stadionu „Koševo“

Počeli radovi na stadionu „Koševo“
Foto: N/FS BiH | Počeli radovi na stadionu „Koševo“

U sklopu projekta „Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“, danas su počeli radovi na Olimpijskom stadionu „Asim Ferhatović Hase - Koševo“ u Sarajevu, te će na ovom stadionu biti postavljena savremena hibridna podloga po UEFA standardima.

Početku radova su prisustvovali predstavnici Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH, član Izvršnog odbora Fuad Čolpa i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Već ranije su započeti radovi na Gradskom stadionu u Banjaluci, stadionu „Tušanj“ u Tuzli, kao i na stadionu „Rođeni“ u Mostaru.

Projekat se finansira iz UEFA programa HatTrick, vlastitih sredstava N/FS BiH, a u realizaciji ovog kapitalnog projekta rekonstrukcije terena u Bosni i Hercegovini učestvuju klubovi M:tel Premijer lige BiH i lokalne zajednice.

„Veliko nam je zadovoljstvo što su krenuli radovi na našem najvećem stadionu. Rekonstrukcija premijerligaških terena i ugradnja hibridne podloge na našim stadionima je jedan od najznačajnijih projekata koje je pokrenuo naš Savez u saradnji sa UEFA. Radi se o kompleksnom zadatku, ali N/FS BiH na čelu sa predsjednikom Vicom Zeljkovićem ima kapaciteta da ovaj projekat realizuje na najbolji mogući način. Mi ćemo vrlo brzo imati savremene terene na kojim će stasavati nove generacije igrača, koji će u budućnosti nositi igru naših nacionalnih selekcija“, rekao je Adnan Džemidžić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije