Fudbal

Počinje evropsko proljeće, Zvezda čeka CSKA

Počinje evropsko proljeće, Zvezda čeka CSKA
Foto: Ilustracija | Počinje evropsko proljeće, Zvezda čeka CSKA

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju večeras CSKA iz Moskve u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope i na taj način počinje dugo čekano "evropsko proljeće".

Prvi put poslije skoro 27 godina, odnosno poslije istorijskog duela u polufinalu Kupa šampiona protiv Bajerna, 24. marta 1991. godine, Zvezda će na svom stadionu dočekati evropskog rivala, s obzirom na to da im u proljeće 1992. godine zbog sankcija to nije bilo dozvoljeno.

Zvezda je jesenas ispisala istoriju, postala prvi tim koji je iz prvog kola kvalifikacija stigao do eliminacione faze, a sada ima priliku da napravi korak više.

"Došli smo do eliminacione faze na lijep način, apsolutno zasluženo, borimo se da uđemo među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope. Ovo je prvo poluvrijeme, igra se najmanje 180 minuta i u fudbalu je sve moguće. Nisam od trenera koji kalkulišu, imamo plan igre, branićemo se napadom. U suprotnom bi bilo pogrešno", poručio je trener Vladan Milojević u posljednjem obraćanju medijima uoči utakmice.

Zvezdina evropska priča počela je u julu protiv Florijane sa Malte, a potom su redom eliminisani kazahstanski Irtiš, češka Sparta iz Praga i ruski Krasnodar.

U grupnoj fazi, u konkurenciji Arsenala, BATE Borisova i Kelna, crveno-bijeli su završili drugi u grupi i zasluženo prošli dalje.

Utakmica na stadionu Rajko Mitić počinje u 18 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije