Fudbal

Počinje suđenje godine, slavnom fudbaleru prijeti duga robija

Počinje suđenje godine, slavnom fudbaleru prijeti duga robija
Foto: N.N. | Počinje suđenje godine, slavnom fudbaleru prijeti duga robija

U ponedjeljak, 5. februara, u Sudu u Barseloni počinje suđenje proslavljenom fudbaleru Daniju Alvesu koji je optužen za silovanje u noći sa 30. na 31. decembar 2022. godine.

Jedan od najtrofejnijih fudbalera u istoriji će sjediti na na optuženičkoj klupi Pokrajinskog suda u Barseloni, na prvom terminu suđenja koje će odlučiti o njegovoj najneposrednijoj budućnosti. Bivšem fudbaleru prijeti kazna od 9 godina zatvora, traži se zabranu prilaska na 10 godina i odšteta od 150.000 eura.

Suđenje će trajati tri dana, a vodiće ga troje sudija, koji će biti zaduženi da utvrde da li smatraju da su navedene činjenice dokazane. Tužilaštvo traži 12 godina zatvora, dok će njegova odbrana, na čelu sa advokatom Ines Gvardiolom, tražiti njegovu oslobađajuću presudu.

Više od 270 akreditovanih novinara pratit će suđenje koje će biti otvoreno za javnost osim mlade žene koja je prijavila slučaj. Kako bi zaštitila svoju privatnost i zajamčila anonimnost, mlada žena će svoju verziju događaja dati iza paravana koji će je odvojiti od njenog navodnog počinielja. 

U utorak će se pojaviti i supruga brazilskog fudbalera Džoana Sajnc, koja je pozvana od strane Alvesove odbrane i koja bi trebala iznjeti verziju priče. Ona je odmah nakon skandala zatražila razvod od Danija. Iako je mu je na početku bila podrška odlučila je da zauvijek precrta dugogodišnjeg supruga.

Podsjetimo, bivšeg fudbalera Barselone i Pari Sen Žermena optužila je jedna žena za silovanje u noćnom klubu krajem prošlog decembra. Alves je u istražnom zatvoru u blizini Barselone od januara. Fudbaler je negirao optužbe za napad koji se navodno dogodio u toaletu VIP sektora noćnog kluba u Barseloni. 

Prema optužbi, Alves se nasilno ponio prema mladoj ženi koju je natjerao na seksualni odnos, uprkos njenom protivljenju. Ženi je te noći ukazana ljekarska pomoć, a 2. januara je podnijela tužbu za napad. Ona pati od posttraumatskog stresa zbog kojeg se, prema riječima tužioca, nalazi pod nadzorom.

Alves je jedan od najtrofejnijih igrača u istoriji, tokom karijere osvojio je 42 titule, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Najveći uspjeh ostvario je igrajući za Barselonu sa kojom je osvojio 23 trofeja od 2008. do 2016. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije