SP Qatar 2022.

Fudbal

Podrška Divovima sa Koševa: Mozzart novi sponzor FK Sarajevo

Podrška Divovima sa Koševa: Mozzart novi sponzor FK Sarajevo
Foto: N.N. | Podrška Divovima sa Koševa: Mozzart novi sponzor FK Sarajevo
Promocija

Nema ljubitelja fudbala kojem nisu poznati uspjesi čuvenog FK Sarajevo. Ekipa sa Olimpijskog stadiona "Asmir Ferhatović Hase" jedna je od najtrofejnijih u bivšoj Jugoslaviji, a i danas odlično kotiraju u Premijer ligi BiH.

Kako bi nastavili putem uspjeha, timu sa Koševa stigla je podrška iz kompanije Mozzart, koja je od danas njihov novi beting partner.

"Za nas je vrlo važno sklapanje saradnje s novim partnerom, kompanijom Mozzart. Svi znaju da se radi o regionalnom lideru kada je u pitanju betting industrija na našim prostorima i izuzetno smo sretni što započinjemo partnerstvo za koje vjerujemo da će biti dugo i uspješno", kaže Hajrudin Kapetanović, član Upravnog odbora FK Sarajevo.

Iz kompanije Mozzart poručuju da kroz ovo sponzorstvo žele da omoguće čuvenom sarajevskom klubu da nastavi dugu tradiciju uspjeha.

"Zadovoljstvo nam je što imamo priliku da ozvaničimo saradnju s jednim od najuspješnijih fudbalskih klubova u BiH. Danas i zvanično postajemo betting partner FK Sarajevo, uz želju da im naša podrška bude podsticaj za dalji napredak i još mnogo pobjeda", kaže Tamara Đajić, rukovodilac Sektora marketinga kompanije Mozzart.

Čuveni "bordo-bijeli" tradiciju ovog kluba gaje od davne 1946. godine.

Dva puta su bili šampioni Jugoslavije, a pet puta prvaci BiH. Osvojili su sedam trofeja Kupa BiH, a čuveni Asim Ferhatović Hase, Safet Sušić, Vahidin i Husref Musemić, Želimir Vidović, Faruk Hadžibegić, Predrag Pašić samo su neka od najvećih fudbalskih imena koja su potekla iz njihovih redova.

Trenutno imaju 7.000 aktivnih članova u svim selekcijama - od U10 do U19. Njihov prvi tim je na drugom mjestu na tabeli Premijer lige BiH s maksimalnim brojem bodova i to uz utakmicu manje. U narednom periodu nastaviće borbu za trofeje u BiH, a želja im je i plasman u grupnu fazu evropskih takmičenja. Ti snovi bi mogli da im se ostvare jer je od danas uz njih novi betting partner, kompanija Mozzart.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije