Fudbal

Podrška klubu iz Gacka: Nova Mozzart oprema za FK Mladost

Podrška klubu iz Gacka: Nova Mozzart oprema za FK Mladost
Foto: N.N. | Podrška klubu iz Gacka: Nova Mozzart oprema za FK Mladost

U Fudbalskom klubu Mladost iz Gacka igraju kvalitetan fudbal više od pola vijeka. Tradiciju igre među golovima na travnatim terenima čuvaju još od 1970. godine, a svojevremeno su igrali sezonu u Premijer ligi BiH, te se 12 godina takmičili u Prvoj ligi Republike Srpske. Njihovi seniori sada su u Drugoj ligi RS, a želja im je da stabilizuju klub i napreduju na tabeli. Kako bi došli do tog cilja, iz Mozzarta su ih podržali donacijom opreme.

"Članovi ekipe su prezadovoljni ovom donacijom, kao i kvalitetom i izgledom opreme. Mi u rukovodstvu kluba smo zaista srećni zbog ove profesionalne saradnje i sa ponosom ćemo nositi opremu iz kompanije Mozzart kojoj se veoma zahvaljujemo", poručuje Bojan Mrković, predsjednik FK Mladost Gacko.

Ekipa gatačke Mladosti broji oko 120 članova. Među njima su najmlađi fudbaleri u Školi fudbala, pretpioniri, pioniri, kadeti i seniori.

Mlađe kategorije ovog kluba takmiče se u Kvalitetnoj ligi – grupa Jug- Hercegovina gdje su mahom na sredini svojih tabela.

Za to vrijeme seniori se u novim Mozzart dresovima takmiče u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa Istok, gdje su trenutno 10. na tabeli.

U najveće uspjehe u istoriji kluba ubrajaju minute u Premijer ligi BiH i utakmicu polufinala Kupa BiH. Iz njihovih redova potekli su brojni uspješni fudbaleri, a među njima i reprezentativci poput Nemanje Supića.

U narednom periodu bi željeli da napreduju na tabeli svoje lige za mjesto ili dva, a još im je važnije da stabilizuju klub.

Tim se u finansijskom smislu oslanja na budžet Opštine Gacko, a ponekad dobiju pomoć u vidu goriva ili prevoza od lokalnih preduzeća. Baš zato, nova oprema iz Mozzarta im mnogo znači u borbi za stabilizaciju kluba i nove pobjede.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije