Fudbal

Poginuo mladi hrvatski fudbaler: Vozio bicikl i sudario se s tramvajem

Poginuo mladi hrvatski fudbaler: Vozio bicikl i sudario se s tramvajem
Foto: Fox magazin | Poginuo mladi hrvatski fudbaler: Vozio bicikl i sudario se s tramvajem

U sudaru s tramvajem na liniji U8 u Ostfildernu, 16-godišnji biciklista teško je povrijeđen u utorak popodne na Štutgarter Strase između Ruita i Heumadena, a poslije je zbog nesreće preminuo.

Kako saznaje Fenix-magazin, riječ je o mladom hrvatskom reprezentativcu Luki Luciću koji je igrao za Štutgarter Kikers. Za mladu hrvatsku reprezentaciju odigrao je tri utakmice.

Kako javlja njemačka policija, mladić je išao iz smjera Ruit biciklističkom stazom sa desne strane Štutgarter Štrase. Na takozvanom Abendekrojcungu htio je da pređe željezničku prugu na prelazu opremljenom svjetlosnom signalizacijom.

Uprkos hitnom zaustavljanju i izdavanju signala upozorenja, 56-godišnji vozač tramvaja nije uspio spriječiti sudar s biciklistom. Šesnaestogodišnjak je zadobio teške povrede i morao je helikopterom biti prebačen do klinike nakon što je od ljekara dobio prvu pomoć. Prema posljednjim policijskim nalazima, mladić je tamo umro u utorak naveče.

Mađinovođa i putnici nisu povrijeđeni. Željeznička pruga, a dio i Štutgarter Strase i prelazno područje bili su zatvoreni do 5.45 sati. Na mjestu nesreće dežurala je vatrogasna jedinica sa šest vozila i 20 vatrogasaca.

Spasilačke službe i ljekar hitne pomoći bili su na licu mjesta s jedanaest službi hitne pomoći, helikopterom hitne pomoći... Policija je dežurala s ukupno četiri patrolna automobila. Naredbom državnog tužilaštva iz Štutgarta pozvan je vještak. Saobraćajna policija započela je istragu i traži od svjedoka koji su posmatrali tok nesreće da se jave na broj telefona 0711/39900.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije