Fudbal

Pokrenut postupak protiv Visočana

Pokrenut postupak protiv Visočana
Foto: Ilustracija | Pokrenut postupak protiv Visočana

Komisija za takmičenje Nogometnog saveza Federacije BiH na sjednici u Sarajevu pokrenula je postupak protiv NK Bosna i proslijedila ga na razmatranje Disciplinskoj komisiji.

U obrazloženju odluke navodi se nesportski čin koji šteti ugledu fudbala, a nakon što su igrači visočkog kluba u prošlom, 11. kolu, nezadovoljni sudijskim odlukama, u Gradačcu pred kraj utakmice sa Zvijezdom sjeli na teren i odbili da igraju.

"Postupak igrača NK Bosna Visoko, kada su u 89. minuti sjeli na teren ne želeći da aktivno učestvuju u igri okarakterisan je kao izuzetno nesportski čin kojim su prekršena načela fer-pleja i time je naštećeno ugledu fudbalskog sporta", navodi se u saopštenju NS FBiH.

S tim u vezi disciplinska prijava podnesena je protiv Dženana Hošića, pomoćnog trenera, zbog udaljenja iz tehničkog prostora, psovanja i vrijeđanja službenih lica, vrijeđanja institucije NS FBiH, te pozivanja i podstrekavanja svojih igrača da sjedenjem na terenu prkose odlukama, službenim licima i ne učestvuju aktivno u igri.

Zatim protiv igrača Adnana Hodžića i Enisa Sadikovića, zbog pozivanja saigrača da napuste teren. Postupak je pokrenut i protiv predsjednika

Nermina Kadrića i sportskog direktora Mirze Laletovića, zbog neprimjerenog davanja izjava u medijima i kršenja kodeksa ponašanja.

Sjednica Disciplinske komisije NS FBiH biće održana u četvrtak.

Video sa te utakmice možete pogledati na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije