Fudbal

Pol Skols otkrio detalje iz Junajteda: Vidić je bio pravi ludak

Pol Skols otkrio detalje iz Junajteda: Vidić je bio pravi ludak
Foto: Ilustracija | Pol Skols otkrio detalje iz Junajteda: Vidić je bio pravi ludak

Legenda Mančester junajteda Pol Skols prisjetio se vremena kada je svlačionicu dijelio sa Srbinom Nemanjom Vidićem.

Iako je igrao sa igračima kakav je bio Roj Kin, Nemanja je za Pola bio "preveliki zalogaj" i izbjegavao ga je čak i na treninzima.

"Jednom na treningu nije igrao centarhalfa u igri pet na pet. On je bio jedan od onih defanzivaca koji su mislili da mogu da igraju čak i 'desetku', znate na šta mislim?", rekao je 45-godišnji Skols u Junajtedovom podkastu.

"Kada se igra pet na pet, on radi sve osim da igra na svojoj poziciji. Stalno kaže: dodaj mi loptu i sve to", prepričava Skols.

Vidić je upravo u  paru sa Riom Ferdinandom u pravim utakmicama donosio stabilnost što je napadačima i vezistima davalo mnogo više slobode naprijed.

"Ali kada dođe do utakmice, igrao bi glavom, šutirao svaku loptu. Na treningu je umio da bude džangrizav i neprijatan, posebno u kaznenom prostoru, ali svejedno je bio strašan štoper. Bio je savršen za engleski fudbal jer je mogao da igra glavom, startuje, bio je sjajan, stvarno dobar fudbaler", tvrdi nekadašnji vezista "đavola".

Za njega su tokom karijere govorili da je suviše mekan što se za Vidića ne može ni u ludilu reći.

"Bio sam ja dobar u startovima, sve je tu bilo proračunato. Samo sam pratio ljude i to je sve što bih radio. Nikad nisam forsirao ili brzao sa startovima. Ako bi me neko prošao, možda bih ga sustigao. A Vida je imao neke startove u šesnaestercu, bio je pravi 'ludak'", kaže Skols.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije