Fudbal

Policajac sa Maksimira: Bed blu bojsi htjeli da ubiju Piksija

Policajac sa Maksimira: Bed blu bojsi htjeli da ubiju Piksija
Foto: Arhiva | Policajac sa Maksimira: Bed blu bojsi htjeli da ubiju Piksija
Tanjug

Navijači zagrebačkog Dinama "Bed blu bojsi" imali su plan da na prekinutoj utakmici 13. maja 1990. godine protiv Crvene zvezde ubiju Dragana Stojkovića Piksija, izjavio je Refik Ahmetović, policajac koga je udario Zvonimir Boban.

Kako prenosi Jutarnji list, Ahmetović je rekao da je to čuo od navijača koji su ušli na teren na Bobanov poziv.

"Kad smo malo stegli BBB koji su sa sjevera utrčali na teren i pitali ih šta ih je natjeralo na divljanje, čuli smo sljedeće: 'Imali smo dogovor da ubijemo Piksija!' Svi su govorili isto, kako su dobili naredbu da ubiju Dragana Stojkovića. Kako je brzo došlo do promjene vlasti, promijenile su se i policijske uprave, pa niko nije insistirao na tome da se otkrije naređenje o Piksijevoj likvidaciji", izjavio je Ahmetović.

Takođe, dodao je da je učinio sve da ne upotrijebi svoja ovlašćenja, a da jeste, mogao je da puca u Bobana jer je imao napunjen pištolj, a kapiten Dinama je napao službeno lice.

"Kolege su mi govorile da pucam, ali nisam htio, sve je bilo režirano. Siguran sam da bi bilo mrtvih da se utakmica nastavila", izjavio je Ahmetović, koji je danas penzioner i živi u Ilijašu, pored Sarajeva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije