Fudbal

Pratite nas na Google news

Policija pretresala navijače Zrinjskog i Veleža

Policija pretresala navijače Zrinjskog i Veleža
Foto: Bljesak.info | Policija pretresala navijače Zrinjskog i Veleža
Vedran Radenović

Policijska akcija u Mostaru prethodila je današnjim utakmicama šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko neretvanskog kantona za „Nezavisne novine“ je potvrđeno da je riječ o standardnoj sigurnosnoj mjeri u kojoj je zaustavljena i pretresena kolona vozila sa grupom navijača Zrinjskog i Veleža.

Pristalice "plemića" zaustavljene su na putu u Gradačac gdje njihov kluba danas poslijepodne igra utakmicu protiv federalnog prvoligaša Zvijezde, dok su simpatizeri „rođenih“ krenuli u Gračanicu na meč sa Bratstvom.

Iako su se pojavile inforamacije da su prilikom pretresa kod navijača nađene i oduzete palice i slični predmeti koji mogu biti korišteni u neredima, tuči i narušavanju javnog reda i mira, iz MUP-a HNK takve navode nisu mogli potvrditi.    

"Riječ je o preventivnoj akciji koju MUP provodi uvijek u ovakvim slučajevima. Jutros oko 10 sati i sjeverno od Mostara zasutavljena je grupa navijača Zrinjskog i Veleža s ciljem da se razdvoje i putuju u različitim intervalima. Nije bilo lica lišenih slobode. U ovom trenutku nemamo informacije da je kod nekoga nađeno nešto nedozvoljeno", kazao je za "Nezavisne" Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK.

Pojedini mediji objavili su da je pretreseno više od 100 navijača, kod kojih su nađene palice i drugi predmeti koji bi mogli biti korišteni u obračunu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije