Fudbal

Ponovo utorak, ponovo ludnica u LŠ: PSŽ i Dortmund prošli dalje

Ponovo utorak, ponovo ludnica u LŠ: PSŽ i Dortmund prošli dalje
Foto: Tanjug/AP | Ponovo utorak, ponovo ludnica u LŠ: PSŽ i Dortmund prošli dalje

Fudbaleri Borusije Dortmund pobjedom nad Atletiko Madridom od 4:2 i igrači Pari Sen Žermena nakon trijumfa nad Barselonom od 3:1 plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Barselona je nakon pobjede u Parizu stigla do ranog vođstva pošto je Lamin Jamal prošao po strani i pogodio Rafinju koji je smjestio loptu u mrežu u 12. minutu. Onda su krenule stvari nizbordo za domaćina.

Ronald Arauho je oborio Bredlija Barkolu i kao posljednji igrač odbrane je dobio crveni karton. Pred kraj prvog poluvremena u 40. minutu Barkola je ubacio u peterac, a tu je Osman Dembele dao gol za 1:1. Već u 52. minutu Parižani su stigli do vođstva nakon fenomenalnog gola Vitinje iz daljine za 2:1. Onda je Čavi zbog protesta dobio crveni karton.

Nije tu stala ekipa iz Pariza pošto je dobila penal u 60. minutu, a to je odmah iskoristio Kilijan Mbape za 3:1. Pokušavala je Barselona da dođe do gola koji bi je odveo u produžetke, ali ga nisu postigli. Umjesto toga, u 89. minuti sjevnuo je kontranapad gostiju, Ter Štegen je u dva navrata spasio Barselonu, ali je Mbape nakon odbitka završio sav posao u Španiji i Pari Sen Žermen je prošao u polufinale ukupnim rezultatom 6:4, piše Meridian sport.

Prava goleada viđena je u Njemačkoj, gdje je Atletiko donio prednost od 2:1. Julijan Brandt u 34. minutu i Jan Matsen pet minuta kasnije su uspjeli da preokrenu sve u svoju korist i donesu Borusiji prednost od 2:0.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Tim Dijega Simeona se po običaju nije predavao i prvo je Mats Humels dao autogol u 49. minutu, da bi na 2:2 izjednačio Anhel Korea u 64. minutu.

Nije ni tu bio kraj, Nikolas Filkrug je dao gol za 3:2 u 71. minutu, a onda je za totalnu euforiju na “Vestfalenu” Marsel Sabicer koji minut kasnije donio svom timu prednost od 4:2. Domaći igrači su nastavili napadati i tako su sačuvali stečenu prednost ukupnog rezultata 5:4 za polufinale Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije