Fudbal

Poraz Borca, Sarajevu remi

Poraz Borca, Sarajevu remi
Foto: N.N. | Poraz Borca, Sarajevu remi

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su danas od vištrukog šampiona Ukrajine, Dinama, 1:4 u kontrolnom meču u Turskoj, dok je Sarajevo u Antaliji odigralo 0:0 sa Tobolom.

Kijevljni su opravdali ulogu aposlutnog favorite, dok sa druge strane Banjalučani nisu razočarali, mada su što se tiče defanzvnog aspekta mogli mnogo bolje. Golove za Dinamo postigli su Mikola Šparenko u 43. minutu (što je i bio rezultat prvog poluvremena), Mohamed Kadiri (54), Ortiz Sol (56) i Karlos de Pena (66). jedini gol za Borac djelo je kapitena Stojana Vranješa u 70. minutu iz penala. Ovo je Borcu bio peti kontrolni meč u Antaliji. U prvom susretu je remizirao s ruskim premijerligašem Orenburgom (2:2), potom savladao jesenjeg šampiona Sjeverne Makedonije Vardar (2:0) pa izgubio od ruskog drugoligaša Čaika (1:2), a onda odigrao 0:0 sa kazahstanskim Irtišem.

"Crveno-plavi" se sutra vraćaju u Banjaluku, a generalna proba za drugi dio sezone BHT Premijer lige (koji startuje 22. februara) je 15. februara sa Čelikom u Zenici.

Sarajevo je danas stiglo do trećeg remija u Antaliji a da su napadači bili raspoloženiji to ne bi bilo tako. "Bordo" klub je imao inicijativu u test meču sa kazahstanskim Tobolom ali nedostajalo je koncentracije i spretnosti u završnici pa su svi pokušaju uglavnom završavali u rukama golmana kazahstanskog tima Igora Šatskija.

Za razliku od Borca i Sarajevou Antaliji je bila uspješna Mladost iz Doboja kod Kaknja koja je golom Aladina Isakovića u 35. minutu porazila Dinamo iz Tbilisija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije