Fudbal

Poruka hrvatskom klubu uoči susreta: Ne morate ni dolaziti

Poruka hrvatskom klubu uoči susreta: Ne morate ni dolaziti
Foto: Youtube / Printscreen | Poruka hrvatskom klubu uoči susreta: Ne morate ni dolaziti

​Danas (srijeda) bi se trebala odigrati utakmica osmine finala hrvatskog Kupa, Vukovar 1991 - Lokomotiva (13.30 sati). Međutim, igralište na stadionu Vukovara u Borovu Naselju u očajnom je stanju, vidjelo se to i tokom drugoligaške utakmice Vukovar - Sesvete (3:1), koja je prošlog petka odigrana u pravoj kaljuzi, uslovi su bili na ivici regularnosti. Blatnjava je livada ima malo dodirnih tačaka s fudbalskim terenom.

Na Kajzericu je u utorak stigla i poruka službene osobe iz vukovarskog kluba: "Ne morate ni dolaziti, ne vjerujemo da će se utakmica odigrati, teren je užasan!"

Ali, "Lokosi" su, jasno je, otputovali u Vukovar u popodnevnim satima, budući da odluku o neigranju i odgodi utakmice, može donijeti isključivo sudija, u dogovoru s kapitenima obje ekipe, nakon što izađu na teren i uvjere se u kakvom je stanju podloga za igru. Sudija te utakmice je Ante Terzić iz Podstrane i do samoga mogućeg početka neće se znati hoće li se dvoboj i odigrati.

"Ukoliko je zaista teren u tako lošem stanju, bilo bi najbolje da se utakmica odgodi. Ali, prihvatićemo svaku odluku, otišli smo u Vukovar i vidjećemo što će sudija odlučiti" rekao je trener "Lokosa", Silvijo Čabraja.

U sastavu Lokomotive neće biti povrijeđenih Čavline, Krivaka, Kanižaja i Bulatovića, kao ni Živkovića, koji se tek oporavio od crijevne viroze.

"Bićemo oslabljeni, ali naš se cilj zna, želimo proći u četvrtfinale Kupa. Vjerujem da poraz protiv Slavena Belupa nije previše uticao na raspoloženje u svlačionici, mogla je ta utakmica lako otići i na našu stranu. Ali, to je prošlost, pred nama su utakmice protiv Vukovara i Rudeša, u kojima želimo napraviti dobar posao.

Ambiciozni, drugoplasirani drugoligaš Vukovar, biće posebno motivisan za ovu utakmicu, a loš teren, bude li se igralo, smanjuje objektivnu razliku u kvalitetu između favorita i "autsajdera".

"Taj će loš teren svakako biti veliki problem, nećemo moći igrati našim uobičajnim načinom i moraćemo se prilagoditi teškim uslovima. Neće biti kombinatorike, preskakaće se igra, a zna se da su kup-utakmice uvijek varljive, u tom jednom dvoboju sve je moguće. Moramo biti oprezni i očekujem da će moja ekipa biti maksimalno angažovana protiv ozbiljnog suparnika" rekao je Čabraja, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije