Fudbal

Potencijalni rivali Zvezde i Partizana u evropskom proljeću

Potencijalni rivali Zvezde i Partizana u evropskom proljeću
Foto: FK Crvena zvezda Facebook | Potencijalni rivali Zvezde i Partizana u evropskom proljeću

Tim Crvene zvezde saznaće ime protivnika u osmini finala Lige Evrope 25. februara, a prvu utakmicu igraće 10. marta, revanš sedam dana kasnije. Tim Partizana će ime suparnika u šesnaestini finala Lige konferencije saznati na žrijebu već u ponedjeljak, a na teren izlazi 17. februara.

Osvajanjem prvog mjesta u grupi Crvena zvezda se direktno plasirala u osminu finala Lige Evrope, gdje će joj rival biti jedan od osam pobjednika između ekipa koje su osvojile treće mjesto u grupama Lige šampiona i drugo mjesto u grupama Lige Evrope. Žrijeb za te duele je u ponedjeljak, a mečevi 17. i 24. februara.

Potencijalni rivali "crveno-bijelih" među trećeplasiranim timovima iz Lige šampiona su Barselona, Borusija Dortmund, Sevilja, RB Lajpcig, Atalanta, Porto, Zenit i Šerif.

Drugoplasirani timovi iz Lige Evrope su Glazgov rendžers, Real Sosijedad, Braga, Lacio, Olimpijakos, Napoli, Betis i Dinamo Zagreb.

Pred timom Partizana, koji se osvajanjem drugog mjesta u grupi plasirao u baraž za osminu finala Lige konferencije, znatno je složeniji zadatak i ime protivnika saznaće na žrijebu u ponedjeljak, a rival će im biti jedna od trećeplasiranih ekipa iz osam grupa Lige Evrope.

To su Sparta Prag (Češka), PSV Ajndhoven (Holandija), Lester (Engleska), Fenerbahče (Turska), Olimpik Marselj (Francuska), Midtjiland (Danska), Seltik (Škotska) i Rapid Beč (Austrija).

Prvi mečevi za plasman u osminu finala su na programu 17. februara, a revanši sedam dana kasnije. 

(RTS)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije