Fudbal

Potpredsjednik Barselone: Rakitić nam je jako važan

Potpredsjednik Barselone: Rakitić nam je jako važan
Foto: Tanjug/AP | Potpredsjednik Barselone: Rakitić nam je jako važan

Barselonin potpredsjednik Žordi Mestre poručio je kako je hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Rakitić jako važan za tim španskog prvaka ali nije otkrio kada bi tačno mogli početi razgovori oko produženja njegovog ugovora.

"Rakitić ima ugovor, obnovili smo ga prošle godine, on je veliki igrač. Važan je timu te je fantastična osoba. Presretni smo s Rakitićem", rekao je Mestre za televiziju Sky, a njegovu izjavu prenijela Hina.

Hrvatski 31-godišnji vezni igrač u srijedu je učestvovao u pobjedi Barselone od 3-0 nad Liverpulom u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona, što mu je bila 50. utakmica ove sezone. U utorak je rekao kako se nada produženju ugovora no da to ne zavisi samo od njega.

"Nema boljeg mjesta od Barselone", istaknuo je tada na konferenciji za medije.

Rakitić igra za Barsu od ljeta 2014. godine, a u martu 2017. je na svoj rođendan produžio ugovor do ljeta 2021. godine. Klupski predsjednik Džozep Maria Bartomeu ranije je poručio kako će s Rakitićem razgovarati nakon ove sezone.

Barselona je već osigurala naslov prvaka Španije, a do kraja prvenstva ostala su tri kola. Katalonski klub će krajem maja igrati u finalu kupa protiv Valensije te je napravio veliki korak prema ulasku u finale Lige šampiona koje se igra u Madridu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije